пʼятниця, 21 квітня 2017 00:03

Українські дзюдоїсти оформили золотий дубль на чемпіонаті Європи

Українські дзюдоїсти оформили золотий дубль на чемпіонаті Європи

Збірна України з дзюдо завоювала два "золота" в перший день чемпіонату Європи з дзюдо, який стартував у Варшаві (Польща). Вищу нагороду завоювали Дарина Білодід (у вазі до 48 кг) і Георгій Зантарая (до 66 кг), змусивши двічі звучати гімн нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські дзюдоїсти завоювали 5 медалей Кубка Європи

16-річна киянка Дарина Білодід на шляху до фіналу перемогла досвідченіших Марію Перську (Росія), Міліцу Ніколіч (Сербія) і Єву Черновецькі (Угорщина).

У вирішальній сутичці Дарина сенсаційно здолала дворазову чемпіонку Європи серед кадетів і чемпіонку світу (до 17 років), росіянку Ірину Долгову.

В основний час жодна зі спортсменок не змогла провести результативний прийом, і доля головної медалі першості вирішилася в своєрідному "овертаймі", де на 17 секунді Білодід ефектним прийомом поклала суперницю на лопатки.

29-річний Зантарая у фінальній сутичці словенцем Адріаном Гомбочем за три хвилини провів успішний кидок, уклавши суперника на лопатки і отримав оцінку іппон. Це дозволило уродженцю Сухумі стати дворазовим чемпіоном Європи.

Раніше Білодід виграла міжнародний турнір у Празі.

Зараз ви читаєте новину «Українські дзюдоїсти оформили золотий дубль на чемпіонаті Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі