середа, 15 вересня 2021 11:25

Українська преса відреагувала на матч "Динамо" - "Бенфіка"

Українська преса відреагувала на матч "Динамо" - "Бенфіка"
Кияни несподівано втратили перемогу в кінці матчу.Фото: "Динамо"

Українська преса проаналізувала вчорашню нульову нічию в матчі Ліги чемпіонів "Динамо" - "Бенфіка". Більшість видань називають її справедливою.

"Трибуна" звертає увагу на реакцію тренера киян Мірчі Луческу.

"Мірча Луческу в технічній зоні емоціями не розкидався. Небагато сенсу обурюватись огріхам, коли в центрі захисту в тебе кілька вчорашніх випускників академії, а на вістрі атаки 22-річний форвард із мінімумом єврокубкових виступів у статистиці. 76-річний тренер працює з браком досвіду в підопічних уже другий рік.

Навіть найемоційніший момент матчу - скасований через втручання ВАР переможний гол Шапаренка - тренер прокоментував сухо. "Якщо там був офсайд, це наша помилка. Не треба було в нього потрапляти".

Мірча говорить раціонально. Ти розумієш, що нічия - справедливіший результат, ніж перемога. Але як же круто накрило "Олімпійський" на 93-й хвилині, коли ненадовго заіскрилось турбулентне відчуття винагородженої роботи впродовж матчу, у якому суперник мало що відкусив із власної домінації і міг за неї поплатитися.

Той випадок, коли "втрачена перемога" й "вистояна нічия" означаються різне й одне й те ж одночасно. І визначитися зі сприйняттям результату й кутом його подання не легше навіть наступного дня.

"Dynamo.kiev.ua" цитує відомого тренера Юрія Бакалова.

"Кінцівка матчу вийшла красивою, але зафіксований у Гармаша офсайд усе зіпсував. Складний поєдинок. Динамівці багато оборонялися внизу - ближче до своєї штрафної. Наскільки розумію, така установка була від Мірчі Луческу.

У першому таймі кияни мали проблеми з виходом в атаку, а в другому - "Бенфіка" фізично підсіла. Помітно було, що "Динамо" спеціально віддало ініціативу, м'яч багато ходив на половині поля "біло-синіх". Але крім двох ударів Романа Яремчука гості нічого створити не змогли.

"Терикон" мокрим рядном криє Дениса Гармаша.

"Кияни побудували гру на контратаках і мали шанс забити на початку матчу, коли Шапаренко зі штрафного бив під поперечину. Шкурін, що грав на вістрі атаки "Динамо", бігав практично без м'яча, і в другому таймі поступився місцем Гармашу, який зіграв на незвичній позиції форварда. І це був прорахунок Мірчі Луческу. Гармаш постійно залазив в офсайд і ледь не нарвався на червону картку. А останній його офсайд коштував команді перемоги, коли Шапаренко забив на останніх секундах матчу. Після VAR гол скасували. І звинувачувати в цьому динамівцям нікого. Крім себе".

Але як же круто накрило "Олімпійський" на 93-й хвилині, коли ненадовго заіскрилось турбулентне відчуття винагородженої роботи

sport.ua теж пише про справедливий підсумок матчу:

"Виникло відчуття, що після цього пружина "Динамо" розпрямиться наприкінці матчу й вистрілить. Так і сталося. У компенсовані три хвилини підопічні Луческу створили більше, ніж за весь матч. Спочатку Шапаренко струсонув поперечину ударом з-за меж штрафного, Буяльський добивав - голкіпер відбив, а потім рикошетом м'яч влучив у штангу. Потім Шапаренко після пасу Гармаша з флангу ввів в екстаз уболівальників "Динамо", переправивши м'яч у сітку. Ось вона пружина! Але радість була передчасною: після перегляду ВАР арбітр скасував взяття воріт через офсайд у Гармаша.

У підсумку нульова нічия, яка є цілком справедливою, якщо абстрагуватися від останніх хвилин. На більше "Динамо" не награло. Будемо сподіватися, що в цій Лізі чемпіонів команда, як і говорив Луческу, все ж зробить крок уперед".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу прокоментував нічию з "Бенфікою"

У наступному турі "Динамо" зіграє з "Баварією" в Мюнхені, а "Бенфіка" зустрінеться з "Барселоною" в Лісабоні. Обидві гри відбудуться 29 вересня. Поки в групі лідирує "Баварія".

Зараз ви читаєте новину «Українська преса відреагувала на матч "Динамо" - "Бенфіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі