середа, 20 жовтня 2021 10:52

Українська преса розірвала тренера "Шахтаря" після вчорашньої ганьби

Українська преса розірвала тренера "Шахтаря" після вчорашньої ганьби
Бензема забив останній цвях у кришку "Шахтаря". Фото: Reuters

Українська преса проаналізувала розгромну поразку "Шахтаря" - 0:5 від мадридського "Реала".

"Трибуна" називає її тренерською.

"Давайте будемо чесні - "Реал" це інша планета. Набагато більше дивує не цей розгром, а дві перемоги гірників над мадридцями минулого сезону. Але це не привід не говорити про тренерські прорахунки зараз.

Ця поразка "Шахтаря" в першу чергу тренерська. Ставка Де Дзербі на контроль м'яча в догоду опорнику оборонного плану не спрацювала. Роберто говорив про безліч втрат, але втрати в грі є завжди, і ключове питання - як їх компенсувати. З дуетом Майкон - Патрік і Майкон - Антоніо робити це вкрай складно.

Але дедалі важливіше навіть не це, а те, що італієць не змінив структуру гри в перерві. Навіть за рахунку 0:1 шанси відігратися були. З футболістом, який вміє запобігати контратакам, і який розв'язав би якоюсь мірою руки креативникам, зробити це було б легше.

За винятком перших десяти хвилин, коли на полі була більш-менш рівна гра," Реал "повністю контролював ситуацію на полі

Де Дзербі продовжує гнути свою лінію. Ці 0:5 - багато в чому його вина".

"Терикон" скаржиться, що "Шахтар" геть забув про швидкісний футбол:

"За винятком перших десяти хвилин, коли на полі була більш-менш рівна гра," Реал "повністю контролював ситуацію на полі. І немов загіпнотизував "Шахтар", який геть забув про швидкісний футбол, який не раз приносив донеччанам успіх, у тому числі і в матчах з "Реалом". Але в минулому сезоні".

"Сьогодні" вважає перший гол "Реала" безглуздою випадковістю.

"Іспанці трохи більше володіли м'ячем. Більше били, хоча в основному їх удари блокувала оборона. З дуже небезпечним від Бензема впорався Трубін. І лише безглузда випадковість допомогла гостям вийти вперед".

Футбум цитує колишнього захисника гірників Олександра Сопка:

"По-перше, грати в квадрат в футболі вже не можна, це не приносить результат. Грати потрібно з воротами. А контролювати м'яч тільки заради того, щоб набрати велику кількість передач, без загострення, без бажання бігати і вриватися в чужий штрафний, без передач в штрафний майданчик, без нагнітання і боротьби - з таким підходом ти приречений. Можна хіба що не дати супернику забивати, і то, за умови, якщо ти не віддаси йому м'яч. Ну і все - на цьому твої можливості вже закінчилися. Якщо ж ти контроль конвертуєш ще в якусь гостроту, швидкість, агресію на чужій половині поля - тоді можна розраховувати на результат. Цей компонент у "Шахтаря" відсутній зовсім. До того ж, багато проблем з вибором гравців по позиціях і ставленням самих гравців до розуміння того стилю, який, можливо, хоче прищепити команді Де Дзербі. "Реалу" "Шахтар" програв за всіма компонентами - підходом, вибором тактики тренерами, кількістю браку в простих ситуаціях, морально-вольовими якостями. Єдиний компонент, де перевершили - рух в рамках загального кілометражу. Але це слабка втіха, адже видавити з цього команда нічого не змогла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мої футболісти опустили руки – Де Дзербі

Наступну гру "Шахтар" знову зіграє з "Реалом" 3 листопада в Мадриді. Поки гірники міцно займає останнє місце в групі з 1 набраним очком.

Зараз ви читаєте новину «Українська преса розірвала тренера "Шахтаря" після вчорашньої ганьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі