середа, 29 лютого 2012 21:33

Українська "молодіжка" програла Португалії

Українська "молодіжка" програла Португалії

Молодіжна збірна України поступилась у виїзному товариському матчі проти Португалії, пропустивши два голи після фантастичних ударів зі штрафних.

До Португалії Павло Яковенко повіз склад, близький до оптимального. Звісно, якщо не рахувати відсутність Дениса Гармаша та Богдана Бутка, котрі знову викликані в національну збірну. Однак на них, вочевидь, наставнику "молодіжки" уже не варто розраховувати... Тим часом, після "відрядження" в головній команді країни у розпорядження Яковенка повернувся атакувальний півзахисник Роман Безус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яковенко взяв на матч з Португалією 17 футболістів

Також нагадаємо, що умовно резервний склад "молодіжки" сьогодні провів спаринг із Ізраїлем, поступившись ? 0:4. Між тим, українська команда "А" розпочала гру за звичною схемою: 4-2-3-1. Трохи незвичним було те, що більш досвідчені Андрій Богданов та Євген Шахов поступились своїм місцем в центрі півзахисту мобільнішим Дмитру Гречишкіну й Сергію Рибалці. На вістрі розташувався один із героїв нещодавнього Кубку співдружності в Санкт-Петербурзі Пилип Будківський.

Як і очікувалось, португальці швидко взяли під контроль м'яч, а українці охоче віддали ініціативу й діяли на контратаках. Треба сказати, що саме гості попервах виглядали небезпечнішими. Особливо старанно працював правий фланг синьо-жовтих, де діяли Євген Опанасенко та Олександр Караваєв. Кілька разів останній дуже непогано прострілював на Будківського, однак тому не давали пробити захисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Яковенко викликав 36 футболістів

В одному з епізодів нападник маріупольського "Іллічівця" ледь сам не створив собі момент, різко накривши воротаря господарів, котрий забарився з м'ячем. Той поспіхом вибивав і влучив у ногу форварду, але м'яч пройшов повз ціль. Між тим, у португальців у нападі мало що виходило - українці діяли чітко і спокійно. І на цьому тлі пропущений гол виглядав не надто логічно. Та й забитий він був просто неймовірним ударом здалеку ? в самісіньку дев'ятку ? після нехитрого розіграшу штрафного.

Гості невдовзі по перерві мали нагоду відповісти з двох схожих штрафних, однак непоганий удар Рибалки пройшов вище, а потужний постріл Богданова не став проблемою для кіпера. Потім Богданов спробував забити зі штрафного з іншого кута карного майданчика (метрів з 26-ти) ? також вище. Загалом, тривалий час саме зі стандартів створювались всі більш-менш небезпечні ситуації. Зрештою, як то кажуть, історії властиво повторюватись. Другий фантастичний удар зі штрафного в компенсований час призвів до другого гола в ворота українців.

Португалія (U21) - Україна (U21)

Голи: 1:0 Салвадор Агра (45+1), 2:0 Рубен (90+2).

Україна: Коваль, Опанасенко, Кривцов, Парцванія, Путраш (Бабир, 71), Караваєв, Рибалка (Шахов, 46), Гречишкін (Карноза, 79), Безус (Богданов, 55), Каверін, Будківський.

Зараз ви читаєте новину «Українська "молодіжка" програла Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі