вівторок, 13 лютого 2018 15:58

Українська біатлоністка може пропустити ще одну гонку Олімпіади

Українська біатлоністка може пропустити ще одну гонку Олімпіади
Юлія Джима ризикує пролетіти повз мас-старт. Фото: sport-xl.org

Лідер жіночої збірної України з біатлону Юлія Джима ризикує пропустити ще одну гонку Олімпіади-2018 - мас-старт, який відбудеться 17 лютого.

Цю інформацію підтвердив головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біатлоністки провалюють Олімпіаду

Джима може не взяти участь у гонці, адже на цей момент не проходить в мас-старт через регламент Олімпіади. Місце в мас-старті дістається всім призерам перших трьох особистих гонок Олімпіади (спринт, гонка переслідування і індивідуальна гонка), спортсменкам з топ-15 загального заліку Кубка світу, а також топ-15 за результатами на Олімпіаді.

У заліку Кубка світу Джима - 16-а, а на Олімпіаді ще не виступала. Спочатку повідомлялося, що Джима займе місце росіянки Катерини Юрлової-Перхт у топ-15 заліку Кубка світу і пройде в мас-старт. Однак наразі її немає в списку учасників гонки.

Єдиний шанс Джими потрапити в мас-старт - увійти до топ-5 індивідуальної гонки.

"Джима - 16-я в загальному заліку Кубка світу і не зможе стартувати в мас-старті за квотою топ-15. Є шанс набрати хороші очки в індивідуальній гонці, але треба бути мінімум в топ-5", - сказав Велепець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали біатлоністів на Олімпіаду від України

Раніше Джима пропустила спринт і гонку переслідування Олімпіади-2018. За словами президента Федерації України біатлону Володимира Бринзака, вона планувала "зосередитися на індивідуальній гонці і мас-старті".

Зараз ви читаєте новину «Українська біатлоністка може пропустити ще одну гонку Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі