неділя, 10 березня 2019 18:27

Українець став чемпіоном світу з біатлону + відео

Українець став чемпіоном світу з біатлону + відео
Дмитро Підручний –перший український чемпіон світу

Першим українським чемпіоном світу з біатлону став Дмитро Підручний. Сталося це під час гонки переслідування в шведському Естерсунді. Дмитро випередив срібного призера, лідера Кубка світу Йоганнеса Бйо та француза Кантена Фійона-Має.

Дмитро стартував четвертим після спринтерської гонки, поступаючись лідеру норвежцю Бйо 16 секундами. Вже перша стрільба, здавалося поховала надії українського спортсмена – він промахнувся двічі й скотився на 8 місце, програючи Йоганнесу понад хвилину.

Далі Дмитро був точний. Він не схибив більше жодного разу. Однак до останньої стрільби перебував у затінку, балансуючи між 6 та 9 місцем.

Після третьої стрільби Дмитро був уже другим, але його швидко "проковтнув" пелетон переслідувачів.

Коли ж на останньому, четвертому вогневому рубежі, Йоганнес схибив тричі, Підручний учепився за свій шанс. Відмінна й швидка стрільба й 15 секунд переваги над норвежцем.

Здавалося, що лідер сезону легко дістане Дмитра, але єдине, що йому вдалося – скоротити відставання до 9 секунд. Дмитро – чемпіон світу в гонці переслідування!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підручному не вистачило до медалі 0,3 секунди

Завтра на першості світу вихідний. Наступний старт - у вівторок, 12 березня, жіноча індивідуальна гонка.

Зараз ви читаєте новину «Українець став чемпіоном світу з біатлону + відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі