Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 09:59

Українця номінували на звання найкращого в світі молодого футболіста

Українця номінували на звання найкращого в світі молодого футболіста
Андрій Лунін потрапив до списку номінантів на премію Kopa Trophy-2019. Фото: zik.ua

Український футболіст Андрій Лунін має високі шанси отримати звання кращого молодого футболіста світу. Його ім'я потрапило до ТОП-10 претендентів на нагороду авторитетного французького спортивного журналу France Football.

Премію Kopa Trophy заснували в пам'ять про легендарного французького футболіста ХХ ст. Раймона Копа. Її присуджують найкращому молодому футболісту, що виступає в Європі.

Перше нагородження відбулося торік - кубок здобув 20-річний нападник ПСЖ Кіліан Мбаппе. Цьогоріч він не може претендувати на приз, адже 21 рік йому виповнюється за 18 днів після вручення премії. Церемонію нагородження планують на 2 грудня.

До списку номінантів цьогоріч потрапив 20-річний український голкіпер Андрій Лунін. Наразі він на правах оренди з мадридського "Реала" виступає за іспанський "Вальядолід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лунін не грає за "Реал" через Зідана – іспанські ЗМІ

Цьогоріч Лунін у складі збірної України виграв юнацький чемпіонат світу з футболу, де його визнали найкращим голкіпером турніру.

Окрім Луніна, до списку претендентів на Kopa Trophy-2019 потрапили:

Жоау Феліш, (Атлетіко), Джейдон Санчо (Борусія Д), Мойзе Кін (Евертон), Самуель Чуквуезе (Вільяреал), Лі Канг-Ін (Валенсія), Маттейс де Лігт (Ювентус), Вінісіус Жуніор (Реал), Кай Хаверц (Байєр), Маттео Гендузі (Арсенал).

Власник "Вальядоліда", колишній форвард збірної Бразилії Роналдо обговорив з президентом "Реала" Флорентіно Пересом виступ в оренді Андрія Луніна.

Зараз ви читаєте новину «Українця номінували на звання найкращого в світі молодого футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути