четвер, 16 жовтня 2008 14:09

Українці завоювали 5 нагород на інтеліаді в Пекіні

У скарбничці команди України на Всесвітніх спортивних інтелектуальних іграх вже 5 завойованих медалей: 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові. Усі завойовані медалі завоювали лише шахісти.

Перші Всесвітні спортивні інтелектуальні ігри тривають у столиці Китаю м. Пекін з 3 по 18 жовтня 2008 року. У великій програмі Ігор представлені змагання з шахів, шашок, спортивного бриджу, го та китайських шахів.

У шахових баталіях 10 турнірів: індивідуальні змагання з бліцу, з швидких шахів (чоловіки, жінки), парний мікст з бліцу, з швидких шахів, командні змагання з бліцу, рапіду (чоловіки, жінки).

Всі турніри проводяться за стандартною схемою: попередня "швейцарка" в 11 турів, потім четвірка переможців грає за 1-4 місця в півфінальних і фінальних матчах.

Перший етап Ігор - бліц у чоловіків і жінок. Незважаючи на відсутність на Іграх чоловічої команди шахістів з Росії, склад учасників виглядає досить представницьким. У чоловіків з 32 шахістів 28 міжнародних гросмейстерів і 3 міжнародних майстри.

У фінальному матчі за золоту медаль змагались два українських шахісти. Першим чемпіоном Ігор став міжнародний майстер Кравців Мартин (Львів, 24-й номер за списком учасників), а срібну медаль завоював міжнародний гросмейстер Дроздовський Юрій (Одеса, 7-й номер).

Другий вид - особисті змагання з швидких шахів - закінчився успішно для України: харківський гросмейстер Антон Коробов завоював срібну медаль.

У третьому виді - "мікст" у турнірі з бліцу українська пара Василевич Тетяна (АР Крим) і Авескулов Валерій (Харків) завоювали бронзову медаль.

У четвертому – командному турнірі з бліцу українська чоловіча команда Кравців Мартин і Криворучко Юрій (обидва зі Львова), Дроздовський Юрій (Одеса), Авескулов Валерій і Коробов Антон (обидва з Харкова) завоювали бронзову медаль.

SportAnalytic

Зараз ви читаєте новину «Українці завоювали 5 нагород на інтеліаді в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі