середа, 14 листопада 2007 14:23

Українці просять перенести місце проведення Євро-2012

Учасники зборів "Україна - зона культурного лиха" звернулися до президента УЄФА Мішеля Платіні із проханням перенести на найближчому засіданні Виконавчого комітету організації місце проведення Євро-2012, інформує www.champion.com.ua.

На думку організаторів зборів, через низький культурний рівень української влади підготовка до проведення чемпіонату може знищити науку і культуру країни. Для будівництва туристичної інфраструктури, що необхідна для проведення Євро-2012, виселяються зі своїх приміщень інститути, бібліотеки, книгарні і науково-дослідні центри.

Учасники зборів вважають, що українська владі вже давно і цілеспрямовано знищує національну науку і культуру. Цього разу, виселяючи культурні і наукові установи, державні чиновники прикриваються іміджем УЄФА й авторитетом футболу. Це може привести до широких акцій протесту з боку української інтелігенції під час проведення чемпіонату.

Тому організатори зборів "Україна - зона культурного лиха" просять перенести місце проведення Євро-2012 для того, щоб остаточно не зруйнувати українську науку і культуру і зберегти позитивний імідж УЄФА в очах світової громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Українці просять перенести місце проведення Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі