четвер, 24 лютого 2011 14:43

Українці не змогли позмагатися за призові місця в естафеті на ЧЄ з біатлону

Українці не змогли позмагатися за призові місця в естафеті на ЧЄ з біатлону

Команда Німеччини виграла чоловічу естафету на чемпіонаті Європи, який триває в італійському Ріднау. Протягом майже всієї дистанції гонки впевнено лідирувала російська збірна, яка у результаті підійнялася на подіум.

Напередодні гонки у росіян склалася нештатна ситуація, викликана кадровим дефіцитом у складі. Євген Устюгов і Антон Шипулін вже вилетіли в Ханти-Мансійськ, як і планувалося заздалегідь, а Євген Гаранич і Олексій Волков злягли з температурою під 38.

У підсумку в розпорядженні тренерів російської команди залишилося всього два здорових спортсмена, і довелося естафетну четвірку наполовину формувати з юніорів. Але Микола Якушев і В'ячеслав Акімов просто блискуче впоралися зі своїми обов'язками.

Поки суперники бігали штрафні кола, росіяни обійшлися всього одним запасним патроном, і на третій етап передали естафету вже з досить відчутною перевагою. Все, що залишалося зробити Тимофію Лапшину та Віктору Васильєву - не зіпсувати розпочате молодими товаришами по команді.

Однак Васильєву це вдалося: один промах на першому рубежі, коло штрафу на другому - і вже німець Ерік Лессер йде на заключний відрізок дистанції перед носом у росіянина.

А на останніх метрах фінішер команди Німеччини і зовсім розвив перевагу до шести секунд. Третє місце впевнено посіла команда Білорусі.

Виступ української команди був змазаний з самого початку: Михайло Сердюк, на жаль показав повну неготовність до гонки, передавши естафету передостаннім. Далі за звичним для цього сезону сценарієм наші хлопці стали проявляти героїзм у спробі піднятися якомога вище.

У підсумку піднялися до восьмого місця. Лише до восьмого, тому що показавши в гонці кращу за якістю стрільбу, наша команда могла б боротися і за медалі.

Естафета.

Чоловіки.

1. Німеччина (3 +11) 1:25:39.7

2. Росія (1 +7) +6.7

3. Білорусь (0 +10) +1:44.1

...

8. Україна (0 +8) +4:13.5

Зараз ви читаєте новину «Українці не змогли позмагатися за призові місця в естафеті на ЧЄ з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі