неділя, 06 лютого 2022 16:04

Українці на Олімпіаді: підсумки другого дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні позаду другий змагальний день.

Українські спортсмени знову залишилися без медалей.

Пізно вночі Олена Стецків і Юліанна Туницька провели п'ятий і шостий тренувальні заїзди із санного спорту. Перші офіційні заїзди у жінок відбудуться вже завтра.

У командних змаганнях з фігурного катання показала свою коротку програму Анастасія Шаботова. Це був її дебют на Олімпійських іграх, який можна назвати цілком вдалим. Проте наша команда фінішувала на 10-му, останньому місці.

У слоупстайлі змагалися сьогодні сноубордистки. Золоту нагороду для Нової Зеландії здобула Зої Садовскі-Синнотт, другою стала американка Джулія Маріно, а третьою - австралійка Тесс Коуді.

Український двоборець Дмитро Мазурчук провів перше офіційне тренування. Стрибнувши зі звичайного трампліна на 83.5 м, він став 37-м.

У лижних перегонах сьогодні змагалися чоловіки у дисципліні скіатлон. Олексій Красовський і Руслан Перехода в офіційному підсумковому протоколі вказані серед спортсменів, які відстали на коло.

Перемогу в скіатлоні святкував росіянин Олександр Большунов. на другому місці ще один представник ОКР - Денис Спіцов, на третьому - Ійво Нісканен з Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці провели перший день на Олімпіаді

Санкарі Ігор Стахів та Андрій Лисецький почали змагатися у двійках. У першій тренувальній спробі вони показали 14-й результат, а у другій - 12-й.

"Золото" в змаганнях ковзанярів на 5000 м з новим олімпійським рекордом здобув швед Нільс ван дер Пул. "Срібло" дісталося нідерландцю Патріку Русту, "бронза" - норвежцю Гальґейру Енґебротену.

У змаганнях стрибунів зі звичайного трампліна тріумфував Рьою Кобаясі з Японії. Австрієць Мануель Феттнер став другим, а поляк Давид Кубацький - третім. Євген Марусяк до фінального раунду не потрапив. В українця 47-ме підсумкове місце.

Австралійка Джакара Ентоні була поза конкуренцією у жіночому фрістайлі в дисципліні могул. Срібна нагорода дісталась американці Джелін Кауф, а бронзова - представниці ОКР Анастасії Смирновій.

Санкарі Антон Дукач та Андрій Мандзій сьогодні обійшлися без падінь. Проте обидва завершили свої виступи після третього заїзду, тобто не потрапили до топ-20. Дукач зайняв 22-й рядок, а Мандзій - 27-й.

Переміг у чоловічому одиночному турнірі із саного спорту Йоганнес Людвіґ з Німеччини. Слідом за ним фінішували Вольфґанґ Кіндль з Австрії та Домінік Фішналлер з Італії.

Змагання з гірськолижного швидкісного спуску, де мав виступити Іван Ковбаснюк, перенесли на 7 лютого через сильний вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві золоті нагороди. Норвегія лідирує у командному заліку Олімпіади

У медальному заліку лідерство продовжує утримувати Норвегія, яку за кількістю золотих нагород наздогнала Швеція. Інші країни мають не більше одного "золота".

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після другого дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після другого дня

XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.

Столиця Китаю стала першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом близько 3 тис. атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15-ти видах програми.

Зараз ви читаєте новину «Українці на Олімпіаді: підсумки другого дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі