Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2018 11:25

Україна-Словаччина: що сказав Шевченко після матчу

Україна-Словаччина: що сказав Шевченко після матчу
Шевченко задоволений результатом гри проти Словаччини

Перемогу України над Словаччиною прокоментував головний тренер збірної Андрій Шевченко.

За рахунок чого вдалося дотиснути суперника?

Перш за все, хочу подякувати хлопцям за те, що вони надзвичайно серйозно поставилися до цього матчу і виконали план на гру. Сама гра була дуже важкою. Ми знали, що збірна Словаччини - дуже хороша команда. Велику роль сьогодні грало терпіння. Якби ми розкрилися, стали більше грати в атаку, втрачаючи позиції, то у нас були б проблеми. Але хлопці зіграли дуже організовано. Установка була грати гранично вузько, змушуючи словаків діяти, в основному, через фланги, і чекати свого шансу. Шанс цей з'явився: Циганков відмінно пройшов флангом. А пенальті коментувати я не збираюся: якщо арбітр призначив його, значить, призначив. Хоч ми перемогли за рахунок пенальті, команда проте знову грала в свій футбол, грамотно пересувалася. Футболісти виконали всі командні взаємодії, про які ми просили їх на установці до матчу.

Коноплянка виглядав сьогодні більш свіжим порівняно з Ярмоленком, але був замінений саме він. Чому?

Ми бачили, де можемо підсилити гру. Ця заміна принесла нам успіх. Коноплянка відмінно грав і, дійсно, був свіжішим за Ярмоленка, але тренеру потрібно приймати рішення, коли він бачить, за рахунок чого може посилити гру команди. Найголовнішим сьогодні був командний результат, ми його досягли. Вдячний хлопцям за ту самовіддачу, яку вони продемонстрували.

Якщо збірна України виграє третій матч і тим самим забезпечить підсумкове перше місце, то чи припускаєте ви, що в заключному, четвертому поєдинку ви задієте футболістів, які частіше виявляються на лаві запасних?

(Посміхається). Мені подобається, як ви відразу далеко заходите. У мене такої можливості немає. Так що я навіть не знаю, як відповісти на ваше запитання. Хотілося б, звичайно, виграти і третій матч. Але поки можна говорити тільки про те, що ми вдало стартували. Для нас важлива не тільки турнірна позиція, але і те, що ми витримуємо від матчу до матчу структуру гру. У нас мало часу, зараз хлопці знову всі роз'їдуться. Кожну секунду тренування доводиться використовувати, щоб дати команді зростання. Сподіваюся, у нас у Лізі націй все добре буде і в майбутньому, але ми рухаємося від матчу до матчу, далі дивитися мені важко. У нашій групі ще нічого не вирішено. Нас чекають ще 2 важких матчі. Сьогоднішній поєдинок укотре підтвердив, що у нас рівна група. Так, ми здобули очковий доробок, але це ще далеко не вирішення завдання.

Здалося, що сьогодні в технічній зоні ви виглядали спокійніше, ніж у попередньому матчі. Перемога над чехами вас заспокоїла?

Доводиться приховувати емоції, навчився вже цього. (Сміється). Насправді ж я теж переживав, розумів важливість матчу. Хочу сказати, що було важко без глядачів. Уболівальники дають емоції, допомагають. Тим більше, у Львові, де нас завжди добре підтримують. Хочу подякувати фан-зоні, яка була біля стадіону. Ми чули підтримку звідти. Спасибі всім уболівальникам, які прийшли до фан-зони та підтримав нас!

В якості головного тренера збірної України ви показали один із найуспішніших результатів у спарених матчах. Відчули тепер впевненість, що робите те, що потрібно, що збірна зростає і далі буде тільки краще?

Перемоги завжди зміцнюють віру. Але я ніколи не сумнівався в обраному напрямі роботи. Про зростання ж говорити зарано. Напрям вибрано, команда дуже добре розуміє структуру гри. Ми рухаємося у правильному напрямі. Але спершу треба досягати результатів, а потім вже про них говорити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна перемогла Словаччину - відеоогляд матчу

Наступний матч збірна України зіграє проти Італії. Поєдинок запланований на 10 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Україна-Словаччина: що сказав Шевченко після матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути