неділя, 09 жовтня 2016 21:28

Україна здобула першу перемогу у відборі до Кубка світу

Україна здобула першу перемогу у відборі до Кубка світу
Фото: dynamo-kiev.com

Збірна України здобула першу перемогу у відборі на Кубок світу-2018. У Кракові українці здолали збірну Косова 3:0. Голами відзначилися Кравець, Ярмоленко та Ротань.

Перший небезпечний момент виник на 16-й хв. Коноплянка прорвався лівим флангом і пробив. Однак не влучив у ближній кут. Ситуація повторилася за 7 хв, однак цього разу Євген не влучив у дальній кут. За кілька хвилин Кравець не дотягнувся до м'яча після прострілу Бутка. Однак невдовзі Артем відкрив рахунок, пробивши по воротах косоварів. М'яч від ноги захисника підлетів догори і за неймовірною траєкторією опустився до воріт збірної Косова.

Незабаром воротар суперників парирував небезпечний удар Ярмоленка. На останній хвилині тайму удар Зінченка із центру карного майданчика прийшовся у голкіпера.

У другій половині гри не забив Артем Кравець, вийшовши сам на сам із голкіпером. Щоправда, судді помилково зафіксували офсайд. На 57-й хв косовари збили у своєму карному майданчику Богдана Бутка, однак свисток арбітра мовчав. Він мовчав і за дві хвилини, коли Рашиця "скосив" Коноплянку.

На короткий період Косово перехопило ініціативу. Суперники влучили в поперечину на 77-й хв. Українці відповіли ударом Ротаня в дальню дев'ятку, однак арбітр гол не зарахував через офсайд у Коваленка.

На 81-й хв долю матчу вирішили. Караваєв, який замінив Коноплянку, пройшов флангом і видав ідеальний пас на Ярмоленка. Той одним дотиком зупинив м'яч, а другим спрямував його у ворота косоварів. Завершив розгром Руслан Ротань, забивши гол ударом із-за меж карного майданчика.

В іншому матчі групи хорвати на виїзді перемогли Фінляндію – 1:0. О 21:45 за Києвом у Рейк'явіку почнеться матч Ісландія – Туреччина.

Україна - Косово - 3:0 (1:0)

Голи: Кравець (31) - 1:0, Ярмоленко (81) - 2:0, Ротань (87) - 3:0

Україна: П'ятов, Соболь, Кучер, Ордець, Бутко, Степаненко, Коваленко, Коноплянка (Караваєв, 79), Зінченко (Ротань, 64), Ярмоленко, Кравець (Зозуля, 84)

Косово: Уйкані, Пакарада, Пніші, Рахмані, Пердедай (Сулеймані, 77), Меха (Беріша, 55), Крьєзіу, Беріша, Шала, Рашіца (Зенелі, 66), Мурікі

Попередження: Беріша (20), Крьєзіу (82)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірній Косова бракує балансу між захистом та атакою" - коментатор

Зараз ви читаєте новину «Україна здобула першу перемогу у відборі до Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі