понеділок, 19 червня 2023 07:23

Україна здобула першу перемогу на Кубку світу

Україна здобула першу перемогу на Кубку світу
Україна реваншувалася за першу поразку на Кубку світу. Фото: Микола Бочок, УАФ

19 червня 2006 року збірна України грала другий свій матч на Кубку світу. Суперник – збірна Саудівської Аравії. Наші здобули першу історичну перемогу – 4:0.

Першу гру збірна України гучно програла молодій команді Іспанії – 0:4. Тоді ще ніхто не знав, що іспанці виграють наступні три великих першості – двічі Євро й одного разу Кубок світу.

Після поразки від Іспанії Григорій Суркіс, який очолював федерацію футболу, посварився з Олегом Блохіним. Тренер збирався додому й навіть випив пляшку горілки. Але, зрештою, заспокоївся.

Гру з Саудівською Аравією наші почали в ураганному темпі. Вже на 4-ій хвилині рахунок у стрибку відкрив захисник із "Дніпра" Андрій Русол – 1:0.

На 36-ій хвилині форвард Сергій Ребров наважився на дальній удар. Голкіпер саудитів послизнувся й не зміг парирувати удар – 2:0.

На першій хвилині другого тайму Андрій Шевченко випередив захисника й ударом головю зробив рахунок – 3:0. Наші мали ще кілька прекрасних нагод, але використали лише одну: Шевченко прорвався до воріт і викотив під удар Максимові Калиниченку – 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна дебютувала на Кубку світу

На тій першості Україна дійшла до чвертьфіналу. У третьому матчі групи ми обіграли Туніс – 1:0, а в 1/8 фіналу перемогли Швейцарію в серії пенальті – 3:0. І лише в чвертьфіналі нас зупинили майбутні чемпіони світу – італійці. Рахунок – 3:0.

Зараз ви читаєте новину «Україна здобула першу перемогу на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі