пʼятниця, 18 лютого 2011 10:23

Україна залишилась на восьмому місці у таблиці коефіцієнтів УЄФА

Після двомісячної перерви поновилися єврокубкові матчі. Першим серед українських команд у боротьбу вступив наш чемпіон "Шахтар". І команда Луческу зробила чудовий подарунок своїм шанувальникам, обігравши на виїзді "Рому" (3:2). Ця перемога дозволила додати в таблицю коефіцієнтів УЄФА 0,333 бала.

Нагадаємо, за перемогу в плей-офф нараховується по 2 очки (за нічию - 1 очко), які діляться на кількість команд країни, які стартували в єврокубках. Тобто, всі наші очки діляться на 6 команд.

У четвер переможний почин донецької команди вже в Лізі Європи не зміг підтримати "Металіст", який зганьбився в домашньому поєдинку з "Байєром" (0:4). Проте через дві години всіх потішило своєю грою і, головне результатом, "Динамо". 4:1 - виїзна перемога над "Бешикташем" і майже гарантований вихід в 1 / 8 фіналу турніру.

Таким чином, три наші команди набрали 4 очки або 0,666 балів. Всього ж у цьому сезоні представники України заробили вже 50,5 очок (коефіцієнт - 8.416), кращий результат у "Шахтаря" (21 очко). Це дев'ятий показник в Європі в поточному сезоні.

За 5 останніх років ми і далі зберігаємо за собою восьму позицію. Якщо наприкінці сезону ми так і залишимося восьмими, тоді зможе делегувати ті ж 6 клубів в єврокубки у сезоні 2012/13 рр.., Як, втім, 7 і 9 місця (2 - у Лігу чемпіонів і 4 - у Лігу Європи).

А ось шоста позиція, яку займають португальці, вже дає 3 команди в Лігу чемпіонів (2 - безпосередньо в груповий етап) і 3 - у Лігу Європи. Щоб обігнати Росію, і, головне, Португалію, нам потрібно набрати на 9 очок більше за останніх.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «Україна залишилась на восьмому місці у таблиці коефіцієнтів УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі