субота, 31 липня 2021 17:00

Україна виграла п'яту медаль Олімпіади

Україна виграла п'яту медаль Олімпіади
Світоліна виграла першу для України медаль у тенісі. Фото: Reuters

Завершився восьмий день Олімпіади в Токіо. Збірна України виграла ще одну бронзову медаль, але це ніяк не поліпшило наше турнірне становище. Збірна України залишається на 65 місці.

В останньому матчі на важкій Олімпіаді тенісистка Еліна Світоліна виграла бронзу. У затяжному марафоні вона обіграла 20-у ракетку світу Олену Рибакіну з Казахстану - 1:6, 7:6, 6:4.

Світоліна провалила перший сет, але вирвала другий на тай-брейку. У третьому програвала 0:3 і 1:4, але потім виграла 5 геймів поспіль. У вирішальному геймі була просто божевільна боротьба. Рибакіна відіграла 6 матч-болів, але на сьомому все-таки не витримала.

Матч тривав 2 години 24 хвилини.

Джокович залишився без медалі Олімпіади

До Токіо Новак Джокович проводив фантастичний сезон: три Великих шолома, 22 перемоги поспіль. Але в півфіналі щось пішло не так і серб поступився Олександру Звєрєву. Здавалося, хоча б в матчі за бронзу серб все ж візьме свою медаль Олімпіади. Але іспанець Пабло Каррено-Буста був зовсім іншої думки.

2 години і 47 хвилин на корті. 4:6, 7:6, 3:6 - поразка Джоковича в матчі, де серб не реалізував жоден з 5 брей-пойнтів і залишився без медалі Олімпіади.

7-е золото легендарної Кейті Ледекі. Знову в боротьбі з Тітмус

Кейті Ледекі продовжує збирати олімпійські медалі. Цього разу легендарна американка виграла золото на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Вона знову билася проти своєї головної суперниці Аріарни Тітмус, з якою зі змінним успіхом влаштовувала заруби майже на кожній дистанції в Токіо, де пливли спортсменки. Цього разу у юної австралійки срібло.

Для Кейті Ледекі це четверта медаль в Токіо (два золота та два срібла) і 10-а всього. З них аж 7 - золоті. Але ж Кеті всього 24 роки і у неї попереду ще як мінімум одна Олімпіада.

Анна Рижикова і Вікторія Ткачук виграли свої забіги і пройшли в півфінал в бігу на 400 м з бар'єрами, який відбудеться 2 серпня. Рижикова посіла підсумкове 3-е місце, Ткачук - 7-а. Ще одна українка Марія Миколенко не зуміла вийти до півфіналу.

4-разова олімпійська чемпіонка Симона Байлс знялася ще з двох фіналів зі спортивної гімнастики - в опорному стрибку і брусах. Раніше Байлс відмовлялася від участі в командному та індивідуальному багатоборстві, пояснивши це психологічними проблемами.

19-річний Владислав Бухов не зміг вийти у фінальний заплив на дистанції 50 м вільним стилем. У своєму півфіналі українець посів 6-е місце з результатом 21,83 і став 11-м в загальному заліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна виграла для України бронзу Олімпіади

В офіційному медальному заліку лідирує команда Китаю - 21 золота медаль. У збірної Японії - 17 золотих нагород. У команди США - 16. У неофіційному заліку теж лідирує Китай - 46 медалей. Стільки ж нагород у збірної США.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла п'яту медаль Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі