Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2007 12:36

Україна виділить більше 4 мільярдів доларів на проведення Євро-2012

18 квітня у Кардіффі стане відомо, яка країна прийматиме чемпіонат Європи 2012 року. Голосування пройде у два етапи. Спочатку оберуть двох претендентів. Якщо на вирішальній стадії вони наберуть однакову кількість голосів, то переможця обере президент УЄФА Мішель Платіні.

У разі перемоги Україна готова витратити на підготовку та проведення турніру більше чотирьох мільярдів доларів, повідомляє Футбол.ua.

Згідно з документом, який роз"яснює етапи організації і проведення чемпіонату, а також фінансування проекту, підписаного міністром юстиції Олександром Лавриновичем, з державного бюджету України протягом 2007 - 2012 років виділять 240 мільйонів доларів, а з місцевих бюджетів - 40 мільйонів. Кошти підуть на створення представницького органа державного управління, будівництво, ремонт та реконструкцію спортивних споруд та інших об"єктів, а також на безпосереднє проведення фінальної частини Євро. Витрати недержавних бюджетів складуть 4 мільярди доларів.

У випадку перемоги заявки України та Польщі, на територію України доставлять товари, необхідні для проведення турніру, які у нас не виготовляються або виготовляються у невідповідності технічним характеристикам світового класу і вимогам міжнародним спортивним організаціям.

Планується прибуття до України близько 400 тисяч туристів. Прибуток від використання ними товарів і послуг складе 3.2 мільярди доларів. Загальний же прибуток української економіки від проведення турніру складе 7.4 мільярди доларів, повідомив міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж.

Зараз ви читаєте новину «Україна виділить більше 4 мільярдів доларів на проведення Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути