пʼятниця, 13 листопада 2015 17:30

Україна - Словенія - 7:4

Україна - Словенія - 7:4
Фото: ap.org

Збірні України та Словенії в стикових матчах визначать володаря путівки до фінальної частини чемпіонату Європи 2016 року, яка пройде у Франції. Перший матч відбудеться у Львові 14 листопада, гра у відповідь - 17 листопада в Маріборі.

Порівняльний аналіз гравців по позиціях для Gazeta.ua провів заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.

Воротарі

Андрій П'ятов - Самір Ханданович - 0:1

Словенський голкіпер зараз знаходиться в приголомшливій формі, це один з найкращих воротарів світу на даний момент. Те, що "Інтер" пропустив усього 7 м'ячів у чемпіонаті Італії, 4 з них - у матчі з "Фіорентиною", де в Хандановича просто не пішла гра, говорить про те, що кіпер дуже надійний і дуже багато матчів витягує для "Інтера" безпосередньо він. Як, наприклад, недавній з "Ромою", де Ханданович в одній атаці зробив чотири поспіль сейви. Ще один плюс Хандановича - він фантастично парирує 11-метрові. Яким би не був хорошим тут Андрій П'ятов, а Ханданович у цьому компоненті зараз, мабуть, найкращий у світі. В минулому сезоні з 6 пенальті, які пробивали у ворота "Інтера", забито було тільки 2. А по ходу матчу 11-метрові б'ють кращі з кращих. Якщо станеться неймовірне і в протистоянні України зі Словенією справа дійде до серії пенальті - словенці однозначні фаворити, саме завдяки Хандановичу.

Праві захисники

Артем Федецький - Андраж Струна - 1:1

Гравець грецької "Яніни", вважаю, поступається нашому правому захисникові. Артем більш швидкий, багатофункціональний гравець, оперативно підключається до атаки. Струна більший акцент робить на оборонні дії. Єдиний його козир - він може бути небезпечний при стандартах.

Ліві захисники

В'ячеслав Шевчук - Боян Йокіч - 2:2

Тут між гравцям приблизна рівність. Йокіч виступає в класному чемпіонаті, його клуб, "Вільярреал", займає зараз 5-е місце в іспанській Примері. Добротний, стабільний лівий захисник, чимось особливим не виділяється. На боці В'ячеслава досвід. Це той випадок, коли вiк не бере - і біжить, і сил вистачає.

Центральні захисники

Ярослав Ракицький / Євген Хачеріді - Бранко Іліч / Боштьян Цесар - 3:2

Цесар - основний гравець і всі матчі кваліфікації провів без замін. Але вважаю, що наша пара буде більш надійною. Вважаю, що Хачеріді - один з найкращих центральних захисників Східної Європи. Тим більше, потрібно взяти до уваги той факт, що клуб Цесара, "К'єво", дуже сильно зараз здав у чемпіонаті Італії, хоча й почав його добре, стрімко втрачає очки. Думаю, це не може не відбитися на загальному моральному тонусі Цесара. Хоча гравець він досвідчений, грав ще проти київського "Динамо" в складі загребського в кваліфікації Ліги Чемпіонів. Небезпечний при стандартах, так само як і Іліч.

Опорні півзахисники

Сергій Рибалка / Сергій Сидорчук - Ясмін Куртіч / Рене Крхін - 4:2

Це та пара словенських опорників, яка зірок з неба не хапає. Хоча обидва виступають у провідних чемпіонатах - Куртіч в італійській "Аталанті", Крхін - у іспанській "Гранаді". Починав у міланському "Інтері", але своєю грою нікого там не вразив. Куртіч більш досвідчений, але теж не супергравець. Та й "Аталанта" зараз не блищить. Тим не менш, для збірної Словенії навіть на своєму нинішньому рівні Куртіч - гравець дуже важливий. Віддаю все-таки перевагу нашим опорникам. Також не виключаю, що у відсутності Степаненка і, найімовірніше, Ротаня, Фоменко може використати тріо динамівських опорників - Рибалка, Сидорчук, Гармаш.

Ліві флангові півзахисники

Євген Коноплянка - Йосип Ілічич - 5:3

Євген зараз у чудовій формі, починає виділятися в складі "Севільї". Що стосується Ілічича, то хавбек "Фіорентини", на мій погляд, один з найкращих польових гравців Європи. Саме на флангах грають зараз найсильніші гравці, як збірної України, так і Словенії. Плюс Ілічич універсал, не чистий лівий хав. Часто змінюється позиціями з Бірсою та Камплем, утрьох вони влаштовують деколи серйозну карусель. Але знову ж, на боці Коноплянки - чудова форма.

Праві флангові півзахисники

Андрій Ярмоленко - Вальтер Бірса - 6:3

Півзахисник "К'єво" непогано виглядає в своєму нинішньому клубі, виконує в збірній Словенії майже всі стандарти - козир цієї команди. Але Ярмоленко, однозначно, сильніший і універсальніший за Бірсу. Те, що останній не закріпився в "Мілані" - яскравий показник того, що він гравець далеко не топовий.

Атакуючі півзахисники

Денис Гармаш - Кевін Кампль - 7:3

Кампль більше атакуючий гравець, хоча в "Байєрі" йому доводиться весь час грати в опорній зоні. Але це абсолютно не критично, швидко адаптуватися на атаку в збірній для нього не проблема. Скоріше навпаки - в Леверкузені виникають проблеми при зміні позиції. Адже він, повторюся, націлений на атаку, а в "Байєрі" доводиться виконувати великий обсяг руйнівної роботи. Гармашу ж не вистачає стабільності, але перевагу віддам Денису, він все-таки більш універсальний футболіст.

Нападники

Артем Кравець - Мілівоє Новакович -7:4

Тут перевага на боці словенця. Новакович - найкращий снайпер збірної Словенії. Коли був молодшим - виблискував у "Кельні". Через травму плеча в чемпіонаті Японії, де він зараз виступає, провів лише 60 хвилин. Але хлопець неймовірно досвідчений, незважаючи на свій зріст під 195 см і солідний футбольний вік, 36 років, може й втекти. Кравець теж здатний яскраво зіграти, але йому не вистачає стабільності в реалізації своїх моментів.

Зараз ви читаєте новину «Україна - Словенія - 7:4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі