субота, 17 травня 2008 18:32

Україна претендує на проведення чемпіонату світу з хокею

Україна претендує на проведення чемпіонату світу з хокею

Претендентів на право прийняти чемпіонат світу з хокею 2014 року стало вже четверо. Заявку на проведення цього турніру подала Україна, яка складе конкуренцію Чехії, Білорусі та Угорщині.

Планується, що у Києві буде зведена нова 12-тисячна арена, а також реконструйований Палац спорту. Крім того, Україна виявила бажання прийняти одну з груп чемпіонату світу-2009 у дивізіоні 1.

Згідно з державною програмою розвитку хокею, до 2012 року в різних містах України збираються побудувати шістдесят льодових арен, на базі яких створять дитячо-юнацькі школи. Через 7–8 років повинні бути організовані 24 професійних команди, що дозволить проводити повноцінний чемпіонат України в трьох лігах. Тоді ж у національну першість повернеться і київський "Сокіл", який сезон-2008/09, як і той, який недавно завершився, проведе у вищій лізі чемпіонату Росії. Планується, що тоді всі домашні матчі команда зіграє в столичному Палаці спорту.

Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «Україна претендує на проведення чемпіонату світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі