четвер, 15 серпня 2019 18:20

Україна посіла третє місце на міжнародному чемпіонаті з вейкбордингу
5

До збірної України увійшло 14 учасників
Фото: Денис Копилов
До збірної України увійшло 14 учасників
До збірної України увійшло 14 учасників
До збірної України увійшло 14 учасників
До збірної України увійшло 14 учасників

З 5 по 10 серпня в Києві відбувся Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу за катером. Українська команда здобула 7 медалей та зайняла 3 місце в командному заліку. Перше та друге місця дістались Італії та Франції відповідно. Турнір відбувся у Клубі УСКК "Україно" на Трухановому острові, більш відомому, як BreakWater.

Київ прийняв 108 райдерів з 16 країн Європи. До збірної України увійшло 14 учасників. Найбільше спортсменів приїхали з Італії.

Автор: Денис Копилов
  До збірної України увійшло 14 учасників
До збірної України увійшло 14 учасників

Українці зайняли ключові сходинки у категорії Under 14 girl (до 14 років). Першою стала Олександра Самойленко, другою – Злата Півоваренко, а третьою – Нікіта́ Шевчук. Треті місця у інших категоріях посіли: Данило Клещар у Under 14 Boys (до 14 років), Варвара Долініна у OpenWomen (без вікових обмежень), Дарина Пертс у Over 30 MasterWomen (від 30 років) та Ірина Клещар у категорії Over 40 VeteranWoman (від 40 років).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данило Клещар став на водні лижі у два роки

"Судді оцінювали учасників за трьома критеріями: чистота виконання трюків, їх інтенсивність та композиція, що включає обертальні, сальтові та рейліві елементи, – коментує Марія Булгакова, генеральний секретар Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу. – Цьогоріч команда України складалася з добре підготовлених фізично та досвідчених професіоналів".

Серед сюрпризів – спортсмен з Італії Массіміліано Піффаретті став першим, хто зробив подвійне сальто в історії Чемпіонатів Європи та Африки.

Жителі та гості Києва зможуть відвідати Чемпіонат України, який відбудеться наприкінці серпня в клубі BreakWater на Трухановому острові. Чемпіонат стартує з тренувальних заїздів з 29 серпня по 30 серпня. 31 серпня відбудуться кваліфікаційні раунди, а 1 вересня – фінали усіх груп та нагородження найкращих вейкбордистів України 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла третє місце на міжнародному чемпіонаті з вейкбордингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі