субота, 23 квітня 2011 13:42

"Україна переможе Казахстан, адже грає вдома"

"Україна переможе Казахстан, адже грає вдома"

Національна збірна України з хокею може перемогти Казахстан у вирішальному матчі чемпіонату світу у першому дивізіоні завдяки рідним стінам. Про це "Gazeta.ua" розповів Роберт Рооба, 18-річний нападаючий збірної Естонії та команди "Blues Espoo", яка виступає у молодіжному чемпіонаті Фінляндії U-20.

"Важко сказати, хто переможе. Обидві команди сильні, за ці збірні виступають представники КХЛ. Можливо, Україна переможе, адже грає вдома".

Збірна Естонії програла всі матчі чемпіонату світу. У суботу естонці боротимуться за збереження прописки у першому дивізіоні з Литвою, ще одним аутсайдером турніру.

"У нас молода збірна. У команді виступають багато молодих хокеїстів, які вперше грають на чемпіонаті світу. Загалом ми добре виступаємо. У нас був поганий період у матчі з Великою Британією (пропустили сім шайб) і Польщею (пропустили 5 шайб).

У матчі з Україною ми добре грали всі три періоди. Цей поєдинок став хорошою розкаткою перед Литвою. Якщо зіграємо так як сьогодні, то здобудемо хороший результат.

Перед чемпіонатом ми говорили, що наше головне завдання на турнір — це збереження прописки у першому дивізіоні. Думаю, нам під силу його виконати."

Наша розмова з Робертом почалася англійською мовою, але хокеїст відразу сказав, що може говорити російською.

"Скільки мов знаю? Естонську, фінську, англійську, російську і трішки німецьку", - скромно заявив молодий хокеїст-поліглот. Дехто з журналістів навіть вигукнув "нічого собі".

Нагадаємо, сьогодні останній ігровий день чемпіонату світу з хокею. Першими на лід вийдуть збірні Литви та Естонії. Переможець протистояння залишиться у першому дивізіоні. Потім стосунки з'ясують Польща та Велика Британія. Україна та Казахстан зіграють о 19:30.

Зараз ви читаєте новину «"Україна переможе Казахстан, адже грає вдома"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі