Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2019 20:11

Україна перемогла Росію в історичному матчі

Україна перемогла Росію в історичному матчі
На матч прийшли 82 тисячі гядачів

5 вересня 1998 року збірна України з футболу розпочинала відбір до Євро-2000.

Ми потрапили в одну групу з чемпіонами світу збірною Франції, росінами, вірменами, ісландцями й Андоррою. Фаворитом вважалася збірна Франції. Другу сходинку фахівці віддавали збірній Росії й лише третє – Україні.

Відбір починався у вересні матчем у Києві – Україна – Росія. Напередодні російський футбольний союз призначив головним тренером збірної Росії екс-киянина Анатолія Бишовця.

Ще в липні українське телебачення запустило невиний рекламний ролик. В кадрі сиділо два куми й обговорювали прийдешню гру.

– Хто, Росія? Та ми їм настукаємо! – говорив один.

Україна була близькою до того, аби зробити рахунок – 4:1

На сам матч зібралося понад 80 тисяч глядачів. Росіяни почали жвавіше, але на 14 хвилині розгубилися при розіграші нехитрого штрафного удару. Після подачі з правого флангу Шевченко скинув головою на дальню штангу, яку ударом головою замкнув Сергій Попов – 1:0.

А вже на 25 хвилині Ващуку відібрав м'яч і втік разом із Скаченком в класичну контратаку. Влад "зажував" останній пас, але м'яч дістався до Скаченка після рикошету від російського захисника. Обвідний удар у дальній кут і – 2:0.

Росіяни спробували активізуватися в другому таймі і їм навіть вдалося сквитати один м'яч. Відзначився Варламов. Але українці миттю перехопили ініціативу й Сергій Ребров змусив помилитися захисника. Той необачно віддав назад воротарю Харіну. Ребров коршуном кинуся й встигав до м'яча першим. Харін збив його й отримав червону картку від німецького рефері Мерка. Росіяни залишилися вдесятьох, а сам постраждалий легко забив нинішньому тренеру збірної Росії Станіславу Черчесову – 3:1.

Надалі Україна була близькою до того, аби зробити рахунок – 4:1, але доля всміхнулася росіянам, які забили ще один м' яч за три хвилини до закінчення основного часу. Відтак перемога України – 3:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Протасов знищив команду Марадони

Осінню частину ми закінчили з трьома перемогами, а росіяни мали три поразки. Окрім України вони поступилися ще й Франції й Ісландії.

Зараз ви читаєте новину «Україна перемогла Росію в історичному матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути