Ексклюзиви
середа, 01 липня 2020 21:01

Україна обіграла Росію на "Олімпійському"

Україна обіграла Росію на "Олімпійському"
"Реал" святкує перемогу над "Ліверпулем" у фіналі Ліги чемпіонів у Києв. Фото Рейтері

Вісім років тому в Києві було зіграно фінал Євро-2012 між збірними Іспанії та Італії. Згадуємо ще 4 найвідоміших поєдинки, які було зіграно на "Олімпійському".

16 березня 1977 року "Динамо" приймало "Баварію" в матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка чемпіонів і перемогли – 2:0. Голи забили Леонід Буряк і Петро Слободян. Кияни вперше в історії вийшли до півфіналу.

5 вересня 1998 року збірна України вперше зустрілася зі своїм найпринциповішим суперником – збірною Росії. Сергій Попов та Владислав Ващук у першому таймі забили два м'ячі. У другому росіяни один гол сквитали. згодом Сергій Ребров реалізував пенальті. Росіян вистачило лише на те, щоби скоротити відставання в рахунку – 3:2.

11 червня 2012 року збірна України вперше зіграла в фінальній частині Євро. На домашній арені в Києві Україна приймала Швецію і пропустила на початку другого тайму від Ібрагімовича – 0:1. Однак Андрій Шевченко двома влучними ударами після пасів Андрія Ярмоленка і Євгена Коноплянки приніс звитягу збірній України – 2:1. Ця перемога досі залишається єдиною у фінальній частині чемпіонатів Європи.

26 травня 2018 року в Києві грали фінал Ліги чемпіонів 2017-18. Мадридський "Реал" у драматичній боротьбі з кількома помилками голкіпера Каріуса здолав англійський "Ліверпуль" – 3:1 і втретє поспіль виграв Лігу чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилія вперше стала чемпіоном світу

"Червоний"стадіон у Києві було збудовано в 20-их роках минулого століття. Його реконструювали в 1979 і 2012 роках.

Зараз ви читаєте новину «Україна обіграла Росію на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути