четвер, 13 лютого 2020 16:56

Україна фінішувала п'ятою у змішаній естафеті чемпіонату світу з біатлону

Україна фінішувала п'ятою у змішаній естафеті чемпіонату світу з біатлону
Анастасія Меркушина відстріляла два рубежі "в нуль" за 39 секунд

Сьогодні в італійській Антгольц-Антерсельві стартував черговий чемпіонат світу з біатлону. Змагання відкривала змішана естафета. Збірна України фінішувала на 5-му місці. Перемогу здобула збірна Норвегії. Другими були італійці, третіми – чехи.

Першою бігла Анастасія Меркушина. Вона стартувала 24-ю, але після першої стрільби без жодної хиби вже була 4-ю. Стрільбу стоячи Настя знову пройшла відмінно й вийшла зі стадіону другою. Однак по дистанції Меркушина багато втрачала і передала естафету Юлії Джимі тільки сьомою із відставанням у 16 секунд.

Юлія Джима першу стрільбу лежачи відстріляла на відмінно й пішла на дистанцію шостою. На другу стрільбу Юля прийшла вже восьмою. Стійку вона закінчила з двома додатковими патронами й пішла зі стрільбища шостою із відставанням у 27 секунд від лідера – Тіріль Екгоф з команди Норвегії. На фініші Джима програла ще більше – 39 секунд, але відіграла одне місце – випередила Білорусь і прийшла п'ятою.

На стійці Підручний виглядав дуже невпевнено й пішов на штрафне коло

Чоловічу частину гонки в нашій команді розпочав Артем Прима. За традицією він відстріляв лежку з 5 патронів і вийшов на дистанцію 6-м із відставанням у 41 секунду. Стійка в нашого спортсмена вийшла не настільки вдалою – він використав 7 патронів. Але суперники стріляли ще гірше. Тому Прима вийшов зі стрільбища 5-м із відставанням у 33 секунди від збірної Італії. Таким він був і на фініші, коли передавав естафету Дмитру Підручному.

Дмитро Підручний на останньому етапі не став порушувати традиції і стрільбу лежачи закінчив із п'яти патронів. Це дало змогу піти на дистанцію вже на 4-му місці, випередивши збірну Швейцарії. Однак на стійці Дмитро виглядав дуже невпевнено й пішов на штрафне коло. У підсумку він фінішував лише на п'ятому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні починається чемпіонат світу з біатлону: розклад змагань

Завтра на чемпіонаті світу відбудеться жіноча спринтерська гонка.

Зараз ви читаєте новину «Україна фінішувала п'ятою у змішаній естафеті чемпіонату світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі