понеділок, 07 лютого 2022 16:41

Українці на Олімпіаді: підсумки третього дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні позаду третій змагальний день.

Українські спортсмени знову залишилися без медалей, хоча були надії на жіночу біатлонну індивідуальну гонку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Олімпіаді: підсумки другого дня і медальний залік

У змаганнях змішаних команд з керлінгу сьогодні завершився коловий турнір, після чого були зіграні півфінали. За золоті нагороди завтра змагатимуться Італія та Норвегія. У поєдинку за третє місце зійдуться Великобританія та Швеція.

Збірна ОКР перемогла у командному турнірі з фігурного катання. Друге місце зайняли США, третє - Японія. Україна до довільної програми не пробилася.

Жінки-гірськолижниці розіграли медалі у гігантському слаломі. Сара Гектор зі Швеції здобула для своєї країни вже третю золоту нагороду. "Срібло" дісталося Федеріці Бріньоне з Італії, а "бронза" - Ларі Ґут-Беграмі зі Швейцарії. Українка Анастасія Шепіленко у підсумковому протоколі стала 39-ою.

Владислав Гераскевич провів перші офіційні тренування у скелетоні. І в першому заїзді, і в другому він був 14-м.

У слоупстайлі "золото" завоював канадський сноубордист Максанс Парро. Другим був китаєць Су Їмін, а третім - ще один канадець Марк МакМорріс.

Нарешті розіграли медалі у швидкісному спуску гірськолижники. Їхні змагання напередодні були перенесені. Іван Ковбаснюк показав 33-й результат. Переміг Беат Фойц зі Швейцарії, за ним фінішували француз Жоан Кларе й австрієць Маттіас Маєр.

Друге офіційне тренування сьогодні провів український двоборець Дмитро Мазурчук. Він стрибнув на 90 м, що набагато краще, ніж учора.

Санкарі Ігор Стахів та Андрій Лисецький продовжують змагання у двійках. У третьому тренувальному заїзді вони стали 13-ми, а у четвертому - 11-ми.

У ковзанярському спорті на дистанції 1500 м не було рівних легендарній нідерландці Ірені Вюст. До того ж вона встановила новий олімпійський рекорд. "Срібло" здобула японка Міхо Такаґі, а "бронзу" - ще одна нідерландка Антуанетт де Йонг.

В уже вищезгаданій біатлонній гонці перемогла Деніз Геррманн з Німеччини, другою стала Анаїс Шевальє-Буше з Франції, третьою - Марте Олсбю-Ройселанн з Норвегії. Українки Юлія Джима й Ірина Петренко зайняли 10-те й 11-те місця. Валентина Семеренко не фінішувала, а Дар'я Блашко не стартувала через позитивний тест на ковід.

Словенія повезе додому "золото" змагань змішаних команд зі стрибків з трампліна. Словенці випередили команди ОКР і Канади.

У шорт-треку розіграли медалі жінки на дистанціїї 500 м і чоловіки на дистанції 1000 м. Перемогли Аріанна Фонтана з Італії та Жень Цзивей з Китаю. Срібні нагороди вибороли нідерландка Сюзанн Схюлтінґ і китаєць Лі Веньлун, бронзові - канадка Кім Бутен та угорець Шаоан Лю.

Завершували змагальний день санкарки Олена Стецків і Юліанна Туницька. У першій спробі українки показали 21-й і 22-й результат відповідно. У другій Олена виступила краще і показала 19-й час. Юліанна стала 23-ою. Зазначимо, що Стецків після двох спроб потрапляє до топ-20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вся увага до біатлонної жіночої гонки. Розклад третього змагального дня в Пекіні-2022

У медальному заліку лідерство захопила Швеція, яка має вже три золоті нагороди. По два "золота" в активі ОКР, Нідерландів, Китаю, Німеччини, Норвегії та Словенії.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після третього дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після третього дня

XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.

Столиця Китаю стала першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом близько 3 тис. атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15-ти видах програми.

Зараз ви читаєте новину «Українці на Олімпіаді: підсумки третього дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі