субота, 06 грудня 2008 14:33

УЄФА знову їде до України з перевіркою

УЄФА знову їде до України з перевіркою
15 по 19 грудня в трьох містах України - Львові, Києві, Донецьку - працюватимуть експерти УЄФА, які проаналізують стан підготовки кожного аеропорту. Остаточне рішення стане відоме у травні наступного року.

Про це в інтерв"ю УНІАН повідомив національний координатор з підготовки аеропортів України до Євро-2012 Кирило Поліщук під час перебування в Кіровограді.

Він запевнив, що щонайменше 4 аеропорти України будуть стовідсотково готові приймати Євро-2012 і всі підготовчі роботи на об"єктах ідуть за графіком.

"Можу довести, що заплановані в цьому році кошти уряд повністю профінансував - 1 мільярд 8 мільйонів гривень. Деяку частину робіт просто не встигли виконати підрядники", - зазначив Поліщук.

"Треба добре розуміти, що немає встановленого паритету: 6 міст у Польщі, 6 - в Україні. Прийматимуть ті міста, котрі продемонструють комплексну підготовку: аеропорт, стадіон, готелі, інфраструктура. Може статись, що в Польщі будуть готові 10 міст, а у нас лише 2", - пояснив Поліщук.

Він також повідомив, що щодо аеропорту "Львів" на сьогодні є значні зрушення, які дають змогу сподіватись на повне виконання підготовчих робіт.

За словами Поліщука, занепокоєння викликає ситуація з аеропортом в Дніпропетровську.

"Дніпроавіа" перебуває в стані банкрутства. Авіакомпанія і аеропорт зараз перебувають під заставою у приватної компанії. Але ті кошти, які сьогодні можна використати завдяки інвесторам, освоюються. Зокрема, зроблено ремонт на пероні. Звичайно, цього недостатньо", - резюмував К.ПОЛІЩУК.

Він повідомив, що на сьогодні визначені основні аеропорти, які прийматимуть Євро-2012: у Львові, Донецьку, Дніпропетровську, а також "Бориспіль" і "Жуляни" в Києві. Харківський і одеський аеропорти розглядаються як резервні.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА знову їде до України з перевіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі