вівторок, 15 березня 2011 18:08

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

УЄФА вшанує пам'ять про жертв землетрусу в Японії хвилиною мовчання на футбольних матчах

УЄФА вшанує пам'ять про жертв землетрусу в Японії хвилиною мовчання на футбольних матчах

Всі футбольні матчі під егідою УЄФА цього тижня почнуться з хвилини мовчання в пам'ять про жертв землетрусу в Японії, повідомляє АП.

Землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня, воно викликало цунамі заввишки більше десяти метрів. У вівторок поліція Японії підтвердила, що загинули і пропали безвісти понад 10 тисяч осіб.

"Вся європейська футбольна сім'я покаже свою єдність на полі перед матчами на цьому тижні, щоб висловити найглибші співчуття і повну підтримку японському народу, якому ми бажаємо зберігати сили в боротьбі з наслідками трагедії", - заявив президент УЄФА Мішель Платіні.

Хвилина мовчання передуватиме чотирьом матчам 1 / 8 фіналу чоловічої Ліги чемпіонів у вівторок і середу, вісьмом матчам 1 / 8 фіналу Ліги Європи в четвер, а також чотирьом чвертьфінальним матчам жіночої Ліги чемпіонів у середу і четвер.

Раніше президент японської футбольної ліги Казума Охігаші заявив, що всі матчі чемпіонату країни, заплановані на березень, не відбудуться, повідомляє АП.

Японська ліга відклала 41 матч національної першості, але нові дати проведення ігор не названі.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА вшанує пам'ять про жертв землетрусу в Японії хвилиною мовчання на футбольних матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі