середа, 11 червня 2008 14:52

УЄФА впевнений, що "Олімпійський" в строки реконструювати не вдасться

Експертна комісія УЄФА вважає, що реалізація будь-якого проекту на місці НСК "Олімпійський" до Євро-2012 практично неможлива.

Комісія пояснила свої слова "відсутністю розуміння терміновості і чіткого усвідомлення з боку українських учасників проекту". Вона вважає, що наступні декілька тижнів будуть критично важливими для проекту в Києві.

"За результатами конкурсу, який передбачає єдиного проектувальника і виконавця всіх робіт, 18 квітня перемогло архітектурне бюро Archasia (Тайвань). Але на момент зустрічі, контракт з цією компанією підписаний не був, - сказано в документі УЄФА. - Під час зустрічі архітектори представили оновлену концепцію проекту. Стало очевидним, що питання, які стосуються максимальної місткості стадіону виходячи з обмежень існуючої земельної ділянки, а також доступ на стадіон і вихід з нього, питання евакуації зі стадіону не були вирішені".

Експерти зазначили, що зустріч переросла в політичну перестрілку між представниками Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту, Нацагенства з питань підготовки Євро-2012 і Федерації футболу України.

"Це було не тільки соромно для присутніх, але і чітко показало відсутність професіоналізму для просування проекту і чітко вказало на відсутність розуміння, необхідного для того, щоб кінець кінцем отримати стадіон, що відповідає вимогам УЄФА", - заявили експерти.

"Українська сторона все ще не виконала аналіз стану стадіону і прилеглої земельної ділянки, - додали представники УЄФА в своєму документі. - Роботи з демонтажу ТРЦ "Троїцкий" не розпочаті через правові перешкоди і питання власності. Внаслідок цих причин зрозуміло, що будь-які проектні роботи неможливі, поки не вирішені ці ключові питання. На сьогодні в УЄФА все ще не надійшла проектна документація, що відповідає всім вимогам".

"Введення стадіону в експлуатацію до середини 2010 року - неможливе. За оптимістичним сценарієм завершення проекту можна чекати не раніше середини/кінця 2011 року, але тільки за умови створення професійної і відданої проектної команди і припинення внутрішньополітичної боротьби між українськими сторонами. Якщо будівельні роботи не почнуться до кінця 2008 року, комісія УЄФА більше не вважатиме проект за можливий для реалізації", - підкреслюється в документі експертної комісії УЄФА.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «УЄФА впевнений, що "Олімпійський" в строки реконструювати не вдасться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі