понеділок, 01 жовтня 2007 13:48

УЄФА відмінить правило fair play

УЄФА вирішило ввести деякі нововведення в новому сезоні. Буде відмінено неписане правило про вибивання м"яча за межі поля, якщо гравець отримав травму з наступним поверненням його команді, яка володіла м"ячем. Таке рішення було прийнято UEFA в четвер в Швейцарії на традиційній зустрічі арбітрів, присвяченій підготовці до нового сезону.

Рішення зупинити матч у випадку отримання травми гравців буде приймати арбітр. Команди не повинні зупиняти гру або вибивати м"яч, поки їм не скаже зробити це арбітр, повідомляє champion.com.ua.

"Відповідно, якщо команда травмованого гравця вибила м"яч за бокову лінію, їм не варто чекати, що їм його повернуть назад", - заявили в УЄФА.

Це правило в останній час викликало багато критики, так як не рідко гравці команди, яка вигравала на останніх хвилинах матчу відверто симулювали порушення правил, примушуючи тим самим вибити м"яч в аут і зупинити гру.

Також арбітри більш жорсткіше будуть застосовувати міри по боротьбі зі штовханиною в штрафній площі перед виконанням вільних, штрафних та кутових ударів.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА відмінить правило fair play». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі