четвер, 02 жовтня 2008 11:44

УЄФА розслідує справа про "нечесну" перемогу "Зеніту" в єврокубку

Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) проведе розслідування справи про звинувачення пітерського "Зеніту" в участі в договірних матчах Кубка УЄФА сезону-2007/08. УЄФА перевірить достовірність публікацій іспанських газет, що написали, що результати матчів "Зеніту" з "Баварією" і "Глазго Рейнджерс" могли бути спланованими, пише шотландське видання DailyRecord.

1 жовтня в іспанських газетах АВС і ElPais з"явилися статті про те, що ватажки російського "тамбовського організованого злочинного угрупування" в телефонних розмовах зізналися, що вони організували перемоги "Зеніту" над "Баварією" (у півфіналі Кубка УЄФА) і над "Рейнджерс" (у фіналі). Злочинці стверджували, що вони зробили це, давши хабарі в розмірі від 20 до 50 мільйонів євро.

За інформацією АВС, іспанська поліція не впевнена в тому, що випадки підкупу гравців суперників "Зеніту" або суддів матчів дійсно мали місце. Проте, суддя Бальтасар Гарсон, котрий веде справу, вже передав відомості, що є у іспанської поліції, німецьким правоохоронним органам. Члени тамбовського угрупування були затримані в Іспанії в червні цього року в ході операції "Трійка".

За словами офіційного представника УЄФА Вільяма Гайяра, УЄФА має намір отримати всю інформацію, яка є у іспанської поліції. "Якщо ми дізнаємося про факти корупції і зможемо їх довести, то послідують серйозні санкції. Це гірше, що може бути у футболі", - сказав Гайяр.

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «УЄФА розслідує справа про "нечесну" перемогу "Зеніту" в єврокубку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі