вівторок, 30 вересня 2008 09:01

UEFA провело заміну арбітрів на гру "Металіст" - "Бешикташ"

Як стало відомо прес-службі ФК "Металіст", УЄФА ухвалила рішення замінити бригаду Яцека Граната, головного арбітра у матчі-відповіді 1-го раунду Кубку УЄФА "Металіст" - "Бешикташ".

Нові призначення:

Головний арбітр: Джегош Гільовські (народився в місті Радоміу (Польща), 24 лютого 1973 року).

Першим матчем у міжнародній кар"єрі поляка стала зустріч 1-го раунду Кубку УЄФА. Надалі його кар"єра пішла вгору, і минулого року він двічі судив зустрічі групового турніру Ліги Чемпіонів: "Челсі" - "Валенсія" та "Русенборг" - "Шальке". У другому матчі Гільовські роздав відразу 7 жовтих карток.

У цілому це дуже строгий арбітр, який чи не в кожному 3-4 матчі видаляє когось з гравців, а іноді і по декілька чоловік за матч.

Під час ЄВРО-2004 U-21, Гільовські судив два матчі: Італія - Сербія та Німеччина - Португалія. У цих матчах він показав суперникам 20 жовтих карток!

У Кубку УЄФА 06/07 поляк судив матч "Нанси" - "Шахтар", в якому показав 6 жовтих карток, 5 з яких - українцям. Ту гостьову зустріч виграла донецька команда, 0:1.

В середньому, в міжнародних матчах (а їх у нього майже півсотні) Гільовські показує близько 4.5 жовтих карток за матч, з яких 2.5 отримують гості. Не рідше ніж один раз у трьох матчах суворий поляк виганяє когось з поля.

Не так давно поляк взяв участь в серії офіційних тестів ФІФА, які проводяться для арбітрів, які претендують на поїздку на ЧС-2010 в ЮАР. Він потрапив у попередній короткий список претендентів.

Асистенти: Мацей Вьєрзбовські, Рафаль Ростковські

Резервний арбітр: Павло Гіл (вся бригада - з Польщі)

Інспектор: Георге Костянтин (Румунія)

Делегат: Пітер Риз (Уельс)

"Футбол.ua"

Зараз ви читаєте новину «UEFA провело заміну арбітрів на гру "Металіст" - "Бешикташ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі