понеділок, 02 лютого 2009 14:54

УЄФА приїхало перевіряти Київ і зустрітися з Черновецьким

Автор: uefa.com
  Девід Тейлор
Девід Тейлор
У понеділок, 2 лютого, розпочався чотириденний візит офіційної делегації Європейського футбольного союзу під керівництвом генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора, - передає "Чемпіон".

Інспекційна група, до якої також входять директор Євро-2012 Мартін Каллен, комерційний директор УЄФА Філіпп Марграфф, голова спонсорського комітету та розвитку змагань Алан Рідлі та керівник підрозділу Євро-2012 з питань організації заходів Лукас Ахерман, відвідає п"ять українських міст - Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одесу та Львів.

У перший день візиту інспектори УЄФА ознайомляться з ходом підготовки до континентального фіналу в Києві. Вони відвідають аеропорт "Бориспіль", НСК "Олімпійський", центральний залізничний вокзал та оглянуть Майдан Незалежності й Хрещатик, де планується розміщення офіційної фан-зони УЄФА. Крім цього для експертів заплановано кілька зустрічей, у тому числі з мером Леонідом Черновецьким, міністром у справах сім"ї, молоді та спорту Юрієм Павленком, а також представниками основних столичних об"єктів інфраструктури Євро-2012.

Увечері спільна делегація УЄФА, Кабміну та ФФУ вилетить до Харкова, де наступного дня їй запропонують огляд центральної частини міста, стадіону "Металіст", південного залізничного вокзалу та аеропорту. Крім цього плануються зустрічі з очільниками міста та області - Михайлом Добкіним та Арсеном Аваковим, а також президентом ФК "Металіст" та одним із головних приватних інвесторів підготовки до Євро-2012 Олександром Ярославським.

У вівторок, 3 лютого, офіційна делегація відвідає ще одне місто Євро-2012 - Дніпропетровськ. Окрім традиційних візитів до аеропорту, стадіону та залізничного вокзалу інспектори відвідають готельно-розважальний комплект "Бартоломео", дві фан-зони (біля "Дніпро-Арени") та VIP-зону для УЄФА. Звісно, заплановані й зустрічі з мером Іваном Куліченком та головою облради Віктором Бондарем.

Того ж дня інспекційна група відправиться до Одеси, де увечері має оглянути центр міста, а наступного - відвідати стадіон у парку імені Тараса Шевченка та Куликове поле, де планується розміщення фан-зони. Крім того у планах гостей зустріч із міським головою Едуардом Гурвіцом та губернатором Миколою Сердюком, а також ознайомлення із презентацією залізничного вокзалу, концепцією реконструкції аеропорту та відліт до Львова.

У столиці Галичини делегація УЄФА на чолі з Девідом Тейлором традиційно ознайомиться з ходом реконструкції аеропорту, роботою залізничного вокзалу, будівництвом стадіону та зустрінеться з керівниками регіону - мером Андрієм Садовим та головою облдержадміністрації Миколою Кмітьом. Крім того на гостей очікує насичена культурна програма. Зокрема, огляд численних львівських пам"яток архітектури та відвідування Оперного театру.

У четвер, 5 лютого, делегація УЄФА вилетить до Кракова. Нагадаємо, що цей візит є одним із важливих етапів перевірки підготовки нашої країни до Євро-2012, у результаті котрої вже у травні цього року будуть остаточно визначені максимум чотири українські міста, що прийматимуть матчі турніру.

ФФУ

Зараз ви читаєте новину «УЄФА приїхало перевіряти Київ і зустрітися з Черновецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі