четвер, 10 липня 2008 17:19

УЄФА критично оцінив підготовленість Донецька до проведення юнацького ЧЄ з футболу

УЄФА заніс міжнародний аеропорт "Донецьк" і готельне господарство Донецької області в "зону високого ризику" при підготовці України до проведення юнацького чемпіонату Європи з футболу 2009 року і Євро-2012, повідомив голова оргкомітету з підготовки Євро-2009, віце-прем"єр-міністр Іван Васюник журналістам в Донецьку в четвер.

"Що стосується моніторингу УЄФА, стану підготовки, кожен об"єкт приймаючого міста залежно від ступеня ризику позначається червоним кольором - це дуже високий ризик, помаранчевим кольором - помірний ризик, зеленим кольором - низький ризик. На сьогодні в місті Донецьку в червоному кольорі позначений аеропорт", - сказав Васюник.

При цьому, зазначив він, всі аеропорти приймаючих міст не в кращому стані.

Крім того, зі слів Васюника, в "зоні високого ризику" в Україні знаходиться і підготовка готельного господарства в частині дефіциту п"ятизіркових готелів.

"Проблема не в тому, щоб побудувати готелі. Нам треба будувати стільки і так, щоб вони використовувалися і після Євро, щоб вони не були порожні. Ми зараз ведемо дискусії, вже є додаткові гарантії, додаткові готельні комплекси починатимуть будуватися в Донецьку", - зазначив віце-прем"єр-міністр.

Юнацький чемпіонат Європи з футболу 2009 року, який пройде в Донецьку і Маріуполі, в Донецькій області розглядається як генеральна репетиція до проведення в регіоні матчів Євро-2012.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «УЄФА критично оцінив підготовленість Донецька до проведення юнацького ЧЄ з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі