субота, 25 липня 2009 15:30

Уболівальники "Ліверпуля" хочуть викупити свій клуб

Уболівальники "Ліверпуля" хочуть викупити свій клуб

Організації вболівальників "Ліверпуля" Spirit of Shankly і ShareLiverpoolFC оголосили про новий проект викупу свого улюбленого клубу в американських бізнесменів Джорджа Джіллетта і Тома Хікса.

"У нас є цілком реалістичний план того, як здійснити неможливе: зробити велике число уболівальників власниками клубу і звільнитися від боргового тягаря. Ми маємо намір запропонувати вболівальникам "Ліверпуля" помірні членські внески для вступу до числа власників і скромні дивіденди за додаткову фінансову допомогу", - цитує заяву керівництва ShareLiverpoolFC ВВС.

За задумом авторів проекту, "Ліверпуль" повинен перейти у володіння своїх уболівальників за моделлю, яка існує в "Барселоні", мадридському "Реалі" та інших європейських клубах.

Спочатку для викупу клубу планувалося зібрати 500 мільйонів фунтів, заручившись підтримкою 100 тисяч уболівальників, кожен з яких заплатив би по 5 тисяч фунтів, але потім суму внеску вирішили зменшити до 500 фунтів.

Тим часом, нинішні власники "Ліверпуля" Том Хікс і Джордж Джіллетт найближчим часом завершать рефінансування боргу клубу розміром у 350 мільйонів фунтів, домовившись з Royal Bank of Scotland. Минулого року власники "Ліверпуля" втратили близько 42,6 мільйонів фунтів через виплати відсотків за позиками, взятими під час покупки ними англійського клубу.

Sport.ua

Зараз ви читаєте новину «Уболівальники "Ліверпуля" хочуть викупити свій клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі