пʼятниця, 08 лютого 2008 18:16

У Варшаві через Євро-2012 сталися масові сутички

У Варшаві невирішені проблеми ЧЄ-2012 з футболу призвели до зіткнень поліції і демонстрантів біля будівлі міністерства спорту.

В п"ятницю тут сталися зіткнення поліції з учасниками протестної акції торговців, які пікетували міністерство спорту і туризму. У пікеті брали участь близько 200 торговців. Вони вимагали від влади надати їм ділянку землі для розгортання торгових павільйонів замість свого втраченого майданчика на території столичного Стадіону Десятиліття, де незабаром почнеться будівництво національного стадіону для проведення футбольних матчів ЧЄ-2012.

Учасники протесту заблокували під"їзди міністерства і ворота для виїзду службових автомобілів. Охорона міністерства викликала поліцію. Під час спроби розблоковувати ворота між службою порядку і торговцями відбулися зіткнення, в результаті яких ніхто не постраждав.

Евакуація торгових павільйонів і кіосків зі Стадіону Десятиліття проходила за уряду прем"єр-міністра Ярослава Качинського. Міністр спорту і туризму його кабінету Ельшбета Якубяк обіцяла торговцям у вигляді компенсації ділянку землі в іншому районі Варшави, яку вони до сих пір не отримали.

Учасники акції протесту вимагали від нинішнього міністра спорту і туризму Мирослава Джевецького виконати обіцянку своєї попередниці, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві через Євро-2012 сталися масові сутички ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі