понеділок, 09 вересня 2019 19:19

У Турнірі Незалежності у Варшаві грали представники 11 народів світу
8

У Варшаві пройшов марш на честь незалежності України
Фото: Микола Мельниченко
У Варшаві пройшов марш на честь незалежності України
У Варшаві пройшов марш на честь незалежності України
У Варшаві пройшов марш на честь незалежності України
У Варшаві пройшов марш на честь незалежності України

Перший Турнір з нагоди Дня Незалежності України у Варшаві був організований ще у 2015 році. Тоді у ньому брали участь лише 4 команди, одна з яких була представлена Посольством України в Польщі. Нагороди учасникам вручав особисто Посол Андрій Дещиця.

За 4 роки Турнір ставав досить популярним. До нього долучалося все більше команд, гравці яких походили з різних країн світу, тому він по праву став називатися "міжнародним", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Цьогоріч Міжнародний Турнір Незалежності проходив 7 вересня. У ньому брало участь 8 команд, у яких грали представники 11 різних народів світу. Крім українців і поляків, на поле вийшли гравці з Афганістану, Індонезії, Таїланду, Казахстану, Турції, Індії, Таджикистану, Чечні, Узбекистану. Більшість команд – це добре зіграні колективи, які беруть участь в різних аматорських змаганнях у Варшаві.

Організатори відзначили гравців із Таджикистану, які назвали свою команду İstiklol. У перекладі це означає "Незалежність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яремчук розповів, чому не перейшов у "Рому"

Усіх учасників Турніру офіційним листом привітав Роберт Кемпа, голова варшавської дільниці Урсинув, де проходили змагання. В урочистому відкритті взяв також участь І секретар Посольства України в Польщі Віталій Білий. Він уважно спостерігав за перебігом усього Турніру і особисто нагороджував кожного гравця.

У фінальній грі на полі зустрілися команди "Імпульс" та "Альфа". Перша складалася лише з українців, а у другій грали казахи, поляки, українці та 1 гравець з Узбекистану. Напружений фінальний матч закінчився з рахунком 1:1, тому переможця визначили у серії післяматчевих пенальті.

На завершення Турніру прозвучав Гімн України. Його виконав акапелла Роман Корбут – один із учасників Турніру, а також – вокаліст варшавського музичного рок-гурту Grand Migrant.

Збірна України у Дніпрі проведе товариський матч проти збірної Нігерії. Поєдинок розпочнеться 10 вересня на стадіоні "Дніпро - Арена". Початок гри о 21.45.

Зараз ви читаєте новину «У Турнірі Незалежності у Варшаві грали представники 11 народів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі