середа, 12 вересня 2007 14:31

У туніського пловця Мелуллі відібрали звання чемпіона світу

Туніський плавець Усама Меллулі, навесні спійманий на застосуванні допінга, позбавлений звання чемпіона світу на дистанції 800 метрів вольним стилем, завойованого їм в австралійському Мельбурні цього року, повідомляє news.sportbox.ru. Також у тунісця відберуть срібло першості планети на дистанції удвічі коротше.

Таке рішення ухвалила міжнародна федерація плавання (ФІНА), після того, як Меллулі був дискваліфікований спортивним арбітражним судом в Лозанні на 18 місяців, починаючи з 30 листопада минулого року - дати позитивного допінг-теста спортсмена. Сам він пояснив, що заборонені препарати містилися в тонізуючих пігулках, які він приймав, щоб не заснути в ніч перед унівеситетськімі іспитами.

- Всі результати, показані спортсменом, починаючи з цього дня, оголошуються недійсними, - мовиться в офіційній заяві ФІНА. - У тому числі і показані їм на чемпіонаті світу в березні 2007 року.

Таким чином, чемпіоном світу на дистанції 800 метрів вольним стилем оголошений польський плавець Пжемислав Станчик, а срібна медаль на четирехсотметровці дісталася південнокорейцеві Пак Те Хвану.
Зараз ви читаєте новину «У туніського пловця Мелуллі відібрали звання чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі