четвер, 06 листопада 2008 16:27

У трьох молодих хокеїстів КХЛ виявили хвороби серця

У трьох молодих хокеїстів, які виступають за клуби Континентальної хокейної ліги (КХЛ), виявлені хвороби серця. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на інтернет-видання "Чемпіонат.ру". Захворювання виявлені в рамках поглибленого медичного обстеження молодих гравців, яке почалося в середу, 5 листопада. Рішення про проведення обстеження було ухвалене після смерті 19-річного хокеїста омського "Авангарду" Олексія Черепанова.

Всього огляд повинні пройти 67 гравців. В даний час обстежено 20 чоловік, у трьох з них здоров"я виявилося не ідеальним. Імена спортсменів, у яких виявлені захворювання, не вказуються.

За словами завідувача відділенням спортивної реабілітації лікувально-реабілітаційного центру Росії Володимира Преображенського, в одному випадку має місце природжена патологія, з якою хокеїст зможе продовжувати виступи під спостереженням лікарів.

За даними видання, повні результати обстеження хокеїстів будуть відомі тільки декільком представникам керівництва КХЛ і лікарям команд.

13 жовтня 2008 року під час матчу "Витязь" - "Авангард" гравець команди гостей Олексій Черепанов знепритомнів і пізніше того ж дня помер. Згодом президент КХЛ Олександр Медвєдєв пообіцяв, що ліга перевірить здоров"я всіх хокеїстів. В кінці жовтня було оголошено про створення медичного центру КХЛ, який очолив відомий експерт по боротьбі з допінгом Микола Дурманов.

Зараз ви читаєте новину «У трьох молодих хокеїстів КХЛ виявили хвороби серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі