Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 13:36

У Таллінні з"явиться "шаховий" хмарочос

Голова Калмикії, керівник Міжнародної шахової федерації (FIDE) Кірсан Ілюмжинов підшукує в Таліні земельну ділянку для будівництва "шахового" хмарочоса.

Влітку минулого року Ілюмжинов відвідав Таллінн, де зустрівся з президентом Естонського Олімпійського комітету Мартом Сийманном, віце-спікером парламенту Юрі Ратасом і столичним віце-мером Кайею Яппінен. Сторони обговорили можливість будівництва в Таллінні хмарочоса-готелю з номерами і приміщеннями для тренувань і проведення шахових турнірів. Вартість проекту складе приблизно 100 мільйонів доларів.

За словами голови правління Естонського шахового союзу Хендріка Олде, поки далі розмов справа не пішла, але проект обговорюватиметься детальніше восени, оскільки союз має намір провести в 2011 році у Талліні шаховий турнір у рамках Кубка світу.

Як відзначив сам Ілюмжинов, у 2011 році виповниться 95 років з дня народження знаменитого естонського шахіста Паула Кереса, і ця дата може стати відповідним приводом для проведення турніру. Він вважає, що в 2016 році, коли святкуватиметься 100-річний ювілей Кереса, в Естонії могла б пройти і шахова олімпіада. Всього в плани Ілюмжінова входить будівництво 32 хмарочосів у різних куточках світу. За його задумом, тризіркові готелі повинні мати форму пішаків, п"ятизіркові - слона чи коня, а семизіркові - ферзя або короля.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Таллінні з"явиться "шаховий" хмарочос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути