понеділок, 24 березня 2008 12:21

У Стародавній Олімпії відбулася церемонія Олімпійського вогню

У Стародавній Олімпії відбулася церемонія Олімпійського вогню
В античному храмі Гери в Стародавній Олімпії, де проводилися Олімпіади античності, в понеділок був запалений Олімпійський вогонь. Вогонь запалила відома актриса Марія Нафпліоту, яка грала роль верховної жриці храму Гери, а естафету олімпійського факела почав призер Ігор-2004 в змаганнях з теквандо Александрос Николаідіс.

На церемонії були присутні президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге, президент Греції Каролос Папульяс, прем"єр-міністр Костас Караманліс, почесний президент МОК Хуан Антоніо Самаранч, багато почесних гостей і журналістів.

"Сьогодні ми посилаємо тисячі сучасних гінців по п"яти континентах, щоб вони передали послання Перемир"я. Це послання буде почуте у всіх кінцях світу, де пройде факел", - сказав Рогге.

Раніше під час виступу голови китайської делегації Лю Ці активісти протибетські активісти прорвалися за оточення з чорними прапорами в руках. Одному з них вдалося прорвати оточення і підійти до трибуни, звідки він був виведений співробітниками грецьких правоохоронних органів.

Безпеку церемонії забезпечує близько тисячі грецьких поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «У Стародавній Олімпії відбулася церемонія Олімпійського вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі