четвер, 06 грудня 2018 15:37

У швейцарському виданні L'illustré опубліковані документи про відсутність кримінальних справ щодо Павелка

Швейцарський журналіст Арно Беда заявив про кримінальну справу проти президента Федерації футболу України Андрія Павелка в Німеччині, але опублікував документи, які цей факт не підтверджують. Про це сказано в статті швейцарського видання "L'illustré" від 5 грудня 2018 року під назвою "Нові одкровення у справі Андрія Павелка".

У цьому матеріалі Арно Беда розповідає про те, як президент Федерації футболу Києва Ігор Кочетов звернувся в прокуратуру міста Інгольштадт Баварії (земля на півдні і південному сході Німеччини) з заявою про необхідність розслідування того, як ФФУ витратила 4 млн. євро, отримані від УЄФА (мова про фінансування, витрачене на будівництво заводу з виробництва штучного футбольного покриття "ФФУ Продакшн", - ред.)

Беда наводить повний текст звернення і додає, що його автор (Кочетов, - ред.) тепер нібито побоюється переслідувань з боку ФФУ.

 

"Я повинен бути тепер обережним, і я не можу покладатися на захист з боку поліції, тому що вона "прогнила", - наводить цитату Кочетова Арно Беда.

Далі, швейцарський журналіст стверджує, що на підставі заяви Кочетова, проти Павелка прокурор Інгольштадта нібито відкрив кримінальну справу, і публікує ще один документ на підтвердження сказаного.

 

Однак, в самому відповіді прокуратури Інгольштадта Баварії немає жодного слова про кримінальне переслідування Павелка. Заявника (Кочетова, - ред.) всього лише повідомили про те, що його звернення отримано, і воно зареєстроване як "вхідна пошта". У листі немає ніяких уточнень про подальшу долю звернення. Також немає інформації про те, чи входить взагалі його розгляд до компетенції правоохоронців Інгольштадта.

У другій частині статті, всупереч своїм початковим тезам, Арно Беда стверджує, що УЄФА не має жодних питань до ФФУ щодо використання 4 млн. євро.

"Сьогодні в документах ми з'ясували, що завдяки консультаціям з українською юридичною фірмою "Моріс груп" питання щодо перерахування ФФУ коштів в розмірі 4 млн. євро від УЄФА законно закрите", - сказано в публікації.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Андрій Павелко пояснив, що ФФУ не використовувала для будівництва заводу "ФФУ Продакшн" цільових коштів УЄФА.

Сума в розмірі 4 млн. євро, отримана Федерацією від Європейської футбольної організації, - це плата за продаж телеправ, якими ФФУ мало право розпорядиться на власний розсуд і без будь-яких зобов'язань перед УЄФА.

Цю інформацію офіційно підтвердили і в самій УЄФА, уточнивши, що за цільовими програмами не дали на будівництво "ФФУ Продакшн" жодної копійки.

Нагадаємо також, що в попередньому своєму розслідуванні Арно Беда стверджував, що ФФУ та Павелко витратили на "трав'яний завод" в Києві саме цільові гроші УЄФА. Тепер же, журналіст визнав свою неправоту.

Уточнимо, що Арно Беда кілька місяців тому заявив про наявність кримінальної справи проти Павелка в прокуратурі Швейцарії. Однак, в самій Генеральній прокуратурі Швейцарії незабаром цю інформацію спростовували.

Зараз ви читаєте новину «У швейцарському виданні L'illustré опубліковані документи про відсутність кримінальних справ щодо Павелка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі