четвер, 08 листопада 2007 15:04

У Росії розгорається трансферний скандал

Вчора відбулося чергове засідання Палати по вирішенню суперечок РФС. Після його закінчення стали відомі подробиці так званої "справи Погребняка".

Продаючи Погребняка в "Томь", московський "Спартак" вніс до трансферного контракту опцію – під час переходу Павла в інший клуб червоно-білі отримують певний відсоток від суми переходу .

Коли "Томь" восени минулого року продала Погребняка в "Зеніт", то генеральний директор "Томі" Юрій Степанов заявив, що форвард був проданий за 2,8 мільйона доларів.

- В контракті було обумовлено, що у разі переходу Погребняка в інший клуб за підсумками сезону 2006 року сума компенсації за нього не повинна бути менше, ніж та, за яку він був придбаний, - сказав Степанов восени минулого року.

Таким чином, згідно логіки "Томі", Погребняк був проданий за ті ж гроші, за які і був куплений.

Влітку після декількох "соковитих" висловів Погребняка на адресу рідного клубу червоно-білі завагалися в названій томічами сумі і подали заяву в Палату з проханням розібратися – чи не більше 2,8 мільйонів доларів заплатив "Зеніт" за Погребняка і чи не повинен "Спартак" отримати за форварда більшу суму? У результаті Палата зробила запит на всі документи по цьому трансферу.

Генеральний директор "Спартака" Сергій Шавло від коментарів відмовився. А ось спортивний директор "Зеніту" Костянтин Сарсанія був більше готовий до розмови.

— У повідомленнях інтернет-ЗМІ фігурує інформація про те, що у Погребняка минулого року були два діючі контракти – з "Томью" і "Зенітом" Якщо це так, то на Погребняка чекає річна дискваліфікація, на "Зеніт" – заборона на реєстрацію нових гравців, а агент Павла може бути позбавлений ліцензії.

— Інформація про два контракти — це повна нісенітниця. Наш юридичний відділ ніколи б такого не допустив. Запевняю вас, що договір підписаний відповідно до всіх російських і міжнародних норм.

— Яка сума трансферу футболіста?

— Не готовий сказати, тому як не вів переговорів.

— Чи викликали представників "Зеніту" в Палату по вирішенню суперечок?

— Я туди не ходив. Але, знаю, в клубі є люди, які займаються цим питанням.

Вчора Палата так і не змогли розібратися в цьому питанні, зажадавши додаткових документів у справі. Наступне засідання відбудеться у середу 14 листопада.

Советский Спорт

Зараз ви читаєте новину «У Росії розгорається трансферний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі