субота, 16 жовтня 2010 11:59

У "Шахтаря" найбільше селекціонерів

У "Шахтаря" найбільше селекціонерів
Газета "КОМАНДА" опублікувала інформацію щодо чисельності селекційних груп клубів української Прем'єр-ліги. Згідно з наведеними даними, найбільш трепетно до селекційної роботи ставляться в чотирьох клубах - "Шахтарі", "Динамо", "Металісті" та донецькому "Металурзі".

Так, в "Шахтарі" є два незалежних селекційних відділи - для основного складу і молодіжного. І в цілому пошуком футболістів для гірників займаються близько 10 осіб.

Схожа картина і в "Динамо", де в даній області задіяно дев'ять фахівців. Троє з них шукають для клубу таланти від семи до 16 років. А завдання інших - поповнювати гравцями першої команди і молодіжний склад. У той же час президент клубу Ігор Суркіс неодноразово підкреслював, що на "Динамо" селекціонери працюють у всіх куточках світу.

Трохи менше, а точніше, сім осіб працюють у цьому підрозділі в "Металісті". П'ять - під керівництвом спортивного директора клубу Вардана Ісраеляна в донецькому "Металурзі".

Двоє фахівців, які займаються тільки даною роботою, є у "Волині", де в цьому питанні панує Віталій Кварцяний.

А от у "Ворсклі", "Арсеналі", "Кривбасі", "Іллічівці", "Оболоні", "Севастополі" і "Таврії" селекційної служби як такої немає. Ці питання закривають головні тренери, яким допомагає їх тренерський штаб.

По одній людині цієї спеціальності числиться в "Металурзі" 3, "Карпатах", "Зорі" і "Дніпрі". Хоча в тих же дніпрян останнім часом питаннями селекції займаються чи не перші особи клубу.
За матеріалами Динамо Киев от Шурика
Зараз ви читаєте новину «У "Шахтаря" найбільше селекціонерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі