четвер, 03 квітня 2008 12:47

У "Реала" несподівано виникли серйозні фінансові проблеми

Один з самих процвітаючих футбольних клубів світу мадридський "Реал" має фінансові проблеми, що змусило його керівництво ввести заходи економії і звернутися до банку "Каїкса" за кредитом в 30 мільйонів євро.

Якщо ці відомості відповідають дійсності, то фінансове становище "Реала" похитнулось вперше з періоду 1985-2000 року, коли посаду президента клубу займали Рамон Мендоса і Лоренсо Санс. Нинішній президент Рамон Кальдерон заступив на посаду в липні 2006 року, заявивши, що фінансовий стан команди міцний. Правда, при цьому він визнав, що фактично всі ліквідні засоби "Реала" вкладені в придбання квитків на матчі для членів клубу, в операції з телевізійними компаніями і маркетинг.

Серйозний пролом в бюджеті "Реала", згідно оцінці експертів Міжнародного університету Каталонії, стався після трансферу колишнього капітана збірної Англії Девіда Бекхема в американський клуб "Лос-Анджелес Гелексі" в липні минулого року. Мадридцям це обійшлося в 35-45 мільйонів євро недоотриманих доходів. Дорого коштував команді і передчасний розрив контракту з головним тренером Фабіо Капелло, якому за три сезони повинні були заплатити 13 мільйонів євро. Відступні вилилися в кругленьку суму.

При цьому, згідно лютневій доповіді, доходи "Реала" за календарний рік до 30 червня 2007 року склали 351 мільйон євро (без вирахування податків). Це на 20 відсотків більше показника попереднього календарного року.

Телеканал "Спорт" 
Зараз ви читаєте новину «У "Реала" несподівано виникли серйозні фінансові проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі