середа, 10 грудня 2008 14:47

У Польщі заарештували двох учасників "футбольної мафії"

У Польщі за останні два дні заарештували ще двох відомих футбольних суддів, яких підозрюють у корупції.

Як пише сьогодні Gazeta Wyborcza, з моменту викриття злочинної групи, так званої "футбольної мафії", яка проводила договірні матчі й встановлювала їх результати в серпні 2005 року, затримано вже 179 осіб, серед яких футбольні судді, тренери, президенти клубів, керівники федерації футболу (PZPN).

Один із затриманих Гжегож Г. (прізвище, згідно з польським законодавством, не оприлюднюється) у березні в інтерв"ю Gazeta Wyborcza відкидав звинувачення в корупції.

Він також називав перебільшеним корупційний скандал у польському футболі, зазначаючи, що у Польщі можна бути чесним футбольним суддею.

Прокуратура у Вроцлаві сьогодні має висунути йому звинувачення.

"Гжегож замішаний в щось таке? Шок", - сказав представник Польської федерації футболу (PZPN), коментуючи повідомлення про арешт Гжегожа Г.

Іншому судді, якого затримали в понеділок, Ярославу Ж. висунуто 8 звинувачень, в тому числі, участь у "футбольній мафії".

Як повідомляє УНІАН, у жовтні 2008 року PZPN після гучних корупційних скандалів переобрав керівництво.

Новим главою федерації став колишній футболіст та сенатор, 58-річний Гжегож Лято, який замінив на цьому посту 55-річного колишнього журналіста та спортивного діяча Міхала Лісткєвіча.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі заарештували двох учасників "футбольної мафії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі