середа, 17 жовтня 2007 16:49

У НХЛ гратимуть в ковзанах з підігрівом

Найближчим часом декілька гравців Національної хокейної ліги (НХЛ) випробують ковзани, леза яких підігріватимуться.

Всередину леза вмонтовано дві батареї, що перезаряджаються. Вони підтримують температуру близько 41 градуса Цельсія, а також температурного датчика, повідомляє Associated Press.

Спочатку "ковзани з підігрівом" будуть випробувані на тренуваннях, а якщо випробування пройдуть успішно, то і в матчах НХЛ. У тестах візьмуть участь шість-десять хокеїстів.

Сенс нововведення полягає в тому, що між підігрітим лезом і льодом збільшується шар води, що знижує тертя. Це у свою чергу повинно позитивно впливати на швидкість і маневреність хокеїста.

Заряду батарей вистачає приблизно на два матчі. Коли гравець сідає на лавку запасних, вони автоматично відключаються, а коли повертається на лід, знов починають працювати.

Три роки тому такі ковзани випробував один з найлегендарніших гравців в історії хокею Уейн Гретцкі. Коментуючи повідомлення про початок тестів, він дав нововведенню високу оцінку, дотепно відмітивши, що якби такі ковзани з"явилися в його час, він, напевно, грав би до цих пір.

Зараз ви читаєте новину «У НХЛ гратимуть в ковзанах з підігрівом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі