понеділок, 14 березня 2011 16:11

"У нас взагалі нічого не подорожчало" - Колесніков про реконструкцію "Олімпійського"

"У нас взагалі нічого не подорожчало" - Колесніков про реконструкцію "Олімпійського"

Виділення 600 млн.грн. на реконструкцію НСК "Олімпійський" не свідчить про подорожчання вартості робіт. Про це заявив сьогодні Віце-прем'єр-міністр України - Міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"У нас взагалі нічого не подорожчало. Стадіон на 70 тисяч місць повинен коштувати 550 мільйонів доларів, це світова практика", - сказав Колесніков.

Віце-прем'єр підкреслив, що коли опоненти наводять приклади, коли стадіони коштують дешевше, то часто це стадіони, побудовані 7-8 років тому. Борис Колесніков додав, що варшавський стадіон коштує $ 635 млн., при тому, що він на 20 тисяч місць менше, ніж київський.

"Постанова уряду - це не підвищення, це ще один кубик, який вкладається у загальній фундамент вартості стадіону. Вона не дорожчає", - підкреслив він.

На уточнююче питання журналістів, чому вартість стадіону, наприклад, у Варшаві не дорожчає з початку реалізації проекту, Колесніков зазначив: "Тому що поляки отримали повний проект, оцінили його в 635 мільйонів, і вона не змінюється. Якщо б київський стадіон відразу отримав проект і був оцінений, вартість теж не змінювалася б, і вона становила б 4,400 - 4,800 (мільярда гривень, - ред.) ".

Нагадаємо, минулого тижня Кабінет Міністрів збільшив вартість реконструкції спорткомплексу "Олімпійський" на на 29%. Загальна вартість проекту складе близько 3 млрд. 880 млн.грн.

Зараз ви читаєте новину «"У нас взагалі нічого не подорожчало" - Колесніков про реконструкцію "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі