четвер, 21 лютого 2008 17:59

У Москві відкрили Меморіальну дошку на честь Анатолія Тарасова

У Москві відкрили Меморіальну дошку на честь Анатолія Тарасова

У Москві відкрили Меморіальну дошку на честь легендарного хокейного тренера Анатолія Тарасова. Вона встановлена на будинку номер 75 по Ленінградському проспекту, де він прожив майже 56 років. На церемонію її відкриття приїхали сьогодні вдова Анатолія Тарасова - Ніна Григорівна, його дочка - прославлений тренер з фігурного катання Тетяна Тарасова, мер Москви Юрій Лужков, перший віце-прем"єр уряду Росії Сергій Іванов, президент Федерації хокею Росії Владислав Третьяк.

Тетяна Тарасова виразила подяку від імені всієї сім"ї добродійному Фонду спортивних програм "Нове покоління" на чолі з Ольгою Смородською, який приділяє багато уваги розвитку дитячого фонду в країні.

- Батько завжди говорив: хто не виховує молодь, той програє майбутнє, - підкреслила Тарасова. - І тому дуже добре, що цей фонд допомагає всім нам шанувати пам"ять Анатолія Володимировича. Ми прожили в цьому будинку майже 56 років. Упевнена, що установка пам"ятної дошки є свого роду знаменням для успішного виступу нашої хокейної збірної на чемпіонаті світу в Канаді, який проходитиме у травні. Адже тільки про батька в Залі хокейної слави в Торонто написані такі слова: "Світ повинен бути вдячний Росії, що вона народила Тарасова".

За словами Владислава Третьяка, сьогоднішній день є великим святом для всіх учнів Тарасова, ветеранів хокею і підростаючого покоління.

- Він учив нас любити свою країну, захищати батьківщину на льодових аренах. І ми продовжуватимемо його справу.

Після закінчення урочистої церемонії Іванов, Лужков і Третьяк взяли участь у символічному вкиданні шайби у матчі дитячих команд "Олімпія" і "Аеропорт" на призи клубу "Золота шайба". Його засновником є Тарасов. Матч пройшов у дворі будинку, де з 1949 по 1995 роки жив і працював великий тренер.

www.vesti.ru

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «У Москві відкрили Меморіальну дошку на честь Анатолія Тарасова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі