понеділок, 16 липня 2007 12:47

У Москві побилися російські і чеченські уболівальники

В Москві після футбольного матчу біля Малої спортивної арени (МСА) "Динамо" в суботу відбулася масова бійка, учасниками якої сталі уболівальники столичного футбольного клубу "Динамо" і чеченської любительської команди "Вайнах" з Аргуна. Постраждали п"ятеро уболівальників "динамівців". В результаті бійки, що спочатку виглядала як банальний конфлікт між футбольними фанатами, постраждали 20 чоловік. Травматичною зброєю і металевими палками прихильники інгушського клубу відстоювали своє право танцювати переможну лезгинку.

Того дня на "Динамо" проводилися дві гри: о 14:00 на Великій спортивній арені - ЦСКА - "Динамо" і в 16:00 на МСА турнір любительських команд, де зустрічалися чеченські і білоруські футболісти. Уболівальники з Чечні і Москви зіткнулися близько шостої вечора в кафе "Динамо" недалеко від МСА. Біло-блакитні святкували перемогу над ЦСКА (1:0), а уболівальники "Вайнаха" відзначали перемогу своєї команди (2:1). Причому, за словами очевидців, робили чеченські фанати це вельми бурхливо: танцювали лезгинку, викрикували "Аллах, акбар!" і поводилися досить агресивно.

Фанатів біло-блакитних це зачепило.

Після короткої словесної перестрілки зав"язалася бійка. Побачивши, що "б"ють своїх", на допомогу до "динамівців" підтяглися декілька чоловік. Але чисельна перевага залишилася за кавказцями.

Одному з уболівальників динамівців лозиною проломили голову. Серед госпіталізованих опинився заступник гендиректора клубу уболівальників "Динамо" Олександра Шпригіна Віктор Остряков. Його ударили по голові лозиною. Важку травму голови отримав також керівник школи стюардів стадіону Максим Солдатов.

- Фанати, звичайно, не ангели, і те, що вони можуть побитися, - це нікого не дивує. Але уболівальники "Вайнаха" у двох лежачих без свідомості "динаміків" зірвали золоті ланцюжки і вкрали три мобільні телефони, - розповів Шпригін. - За цим фактом порушена кримінальна справа.

newsru.com

Зараз ви читаєте новину «У Москві побилися російські і чеченські уболівальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі