середа, 05 листопада 2008 10:31

У Львові одеських каратистів били з криками "Ми вам покажемо УПА!"

У Львові одеських каратистів били з криками "Ми вам покажемо УПА!"

Бійкою спортсменів і вболівальників закінчилися змагання на кубок України з безконтактного карате у Львові.

Скандал стався під час фінального бою між львів"янином Станіславом Гаруною і одеситом Ігорем Негатуровим. Одесит вигравав з рахунком 7:0. Розуміючи, що програє, його суперник почав використовувати неспортивні прийоми: застосував заборонений удар в область голови. Ігор питально подивився на суддю, і зрозумівши, що той вважає за краще не втручатися, відповів Гаруні сильним ударом. І в цей момент всі спортсмени львівського спортивного клубу "Юніон", а також їх батьки і знайомі (всього, за словами очевидців, близько 100 чоловік) кинулися на трьох одеських каратистів і почали їх бити, пише Сегодня.

"Три наших спортсмена, побачивши, що Гаруна порушує правила, схопилися на ноги, підбігли до кромки татамі та почали обурюватись, що ж це таке відбувається. У цей же час весь натовп кинувся на них, наших хлопців тут же знесли, один пробував відбиватися стільцем, інших повалили. Організатори, судді та ми, одесити, кинулися їх відбивати, точніше просто виривати своїх з рук скаженого натовпу", - розповідає президент Української ліги карате і батько каратиста Ігоря Олександр Негатуров.

"Хулігани, б"ючи одеситів, лаялися і підбурювали один одного. "Викрикували, що ми ще не знаємо, що таке УПА! До чого це було сказано, я так і не зрозумів", — згадує він.

Наступного дня одеські спортсмени, що виграли до цього всі індивідуальні поєдинки, побоюючись нового інциденту, вирішили припинити участь у змаганнях в командному і абсолютному заліку. Завдяки цьому перемога була зарахована львів"янам.

У той же час головний тренер львівського спортклубу Антон Нікулін вважає, що те що трапилось і виїденого яйця не варте. "Ніякої бійки там не було, просто легка колотнеча, нема про що навіть розмовляти", — відрізував він і додав, що ніхто з львів"ян не загрожував одеситам УПА і не кричав "Бий москалів!". На його думку, у всьому повинен розібратися дисциплінарний комітет.

Зараз ви читаєте новину «У Львові одеських каратистів били з криками "Ми вам покажемо УПА!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі